Halil Falyalı soruşturmasında yeni detaylar

Gündem haberleri KKTC

Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı cinayetiyle ilgili soruşturma sürerken Türkiye'de gözaltına alınan Mustafa Söylemez'in avukatı açıklamalarda bulundu.

Halil Falyalı cinayetiyle ilgili "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı gözaltına alındı. Konuyla ilgili Mustafa Söylemez'in avukatı Fırat Söylemez iddialara yanıt verdi.

Avukat Fırat Söylemez, "Söylemez ailesinin bu kişiyle uzaktan yakından hiçbir şekilde bağlantısı yok ve olamaz" dedi.

Halil Falyalı ile Mustafa Söylemez arasında telefon kayıtlarının olduğunun sorulması üzerine Fırat Söylemez, "Telefon trafiği bir iddia sadece" dedi.

GİRNE'DEN BİR EKİP TÜRKİYE'YE GELECEK

DHA'nın aktardığına göre, Halil Falyalı cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Girne'den bir ekip Türkiye'ye gelecek. Soruşturma ile ilgili ikili koordinasyon sağlanacağı belirtildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne'de 8 Şubat'ta Halil Falyalı, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Olayın ardından İstanbul'da 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı olduğu belirtildi. Şüphelilerin cinayetin ardından KKTC'den tekne ile Türkiye'ye geçtiği kaydedildi.

KKTC'DEKİ 2 KİŞİNİN TUTUKLULUK SÜRESİ UZATILDI

Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) iş insanı Halil Falyalı ve şoförünün hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili yakalanan 2 kişinin tutukluluk süresi uzatıldı.

Kaynak: DHA

KKTC Gündem haberleri