Hakkari'de 11 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan yargılanan 3 zanlı beraat etti

cinsel istismar Hakkari Kadına yönelik şiddet Gündem haberleri
Hakkari'de 11 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan yargılanan 3 zanlı beraat etti

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2016 yılında 11 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan 3 sanığın beraat etmesine karar verildi.

Hakkari Şemdinli'de11 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan yargılanan 3 zanlı beraat etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2016'da 11 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 3 sanık beraat etti. Tutuksuz olarak yargılanan sanıklar duruşmaya katılmadı. Mahkeme, sanıkların beraat etmesine karar verirken duruşma sonunda açıklama yapan müşteki avukatları, karara itiraz edeceklerini duyurdu. 

MAHKEME HEYETİ SANIKLARIN BERAATİNE KARAR VERDİ

Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, E.Y'nin yakınları, sanık ve müşteki avukatları, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü İsmail Arslan, Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve farklı illerden gelen avukatlar katıldı.

Tutuksuz sanıklar V.Y, Z.Y. ve N.Z. duruşmaya katılmadı.

MÜŞTEKİ AVUKATLAR KARARA İTİRAZ EDECECEKLERİNİ DUYURDU

Mahkeme heyeti, "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanan sanıkların beraatına karar verdi.

Duruşma sonunda açıklama yapan müşteki avukatları, karara itiraz edeceklerini belirtti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Oğlaklı köyünde, 24 Haziran 2016'da E.Y'ye cinsel istismarda bulundukları iddia edilen 3 sanık tutuklanmış, 8 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. E.Y, 2017'de intihar etmişti.

 

 

Kaynak: AA