Haftalık koronavirüs vaka artışı tablosuna göre Trakya illeri alarm veriyor

Trakya Türkiye Covid-19 Risk Haritası - Koronavirüs
Haftalık koronavirüs vaka artışı tablosuna göre Trakya illeri alarm veriyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan koronavirüs vaka tablosuna göre Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de vaka sayılarındaki tedirginlik verici artış devam ediyor. Edirne, koronavirüs vaka sayılarının en çok artış gösterdiği 9'uncu il oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Tabloya göre, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de koronavirüs vaka sayıları arttı. 

Daha önce açıklanan tabloda, Edirne'nin 100 binde 160,63 olan vaka sayısı 198,64'e, Tekirdağ'ın 250,03 olan vaka sayısı 281,85, Kırklareli'nin 244,93 olan vaka sayısı ise 272,85'e yükseldi. Edirne koronavirüs vaka sayısı artan 9'uncu il oldu. 

Açıklanan son rakamlarla birlikte Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki koronavirüs yoğunluk haritası da kırmızıya büründü.

 

 

Kaynak: DHA

Sağlık bakanlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Fahrettin Koca koronavirüs koronavirüs haberleri Türkiye risk haritası Trakya koronavirüs vakaları