Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması saat kaçta başlıyor?

İçişleri Bakanlığı
Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması saat kaçta başlıyor?

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu kısıtlamasının 28 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'den 29 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar ve 29 Kasım Pazar günü saat 20.00'den 30 Kasım Pazartesi 05.00 saatine kadar uygulanacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Bu hafta sonu 28 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’den 29 Kasım Pazar günü saat 10.00’a kadar ve 29 Kasım Pazar günü saat 20.00’den 30 Kasım Pazartesi 05.00 saatine kadar uygulanacaktır. Geçen hafta illerimize gönderdiğimiz “Koronavirüs Yeni Tedbirleri” konulu genelgemizde belirtilen ‘açık olacak işyeri, işletme ve kurumlar’ ile ‘istisna kapsamında olan kişiler’ başlıkları altındaki maddeler, bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasında da aynı şekilde geçerli olacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

İŞ YERLERİ KAPANDI

Türkiye genelinde koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrasında birçok işyerinin 20.00'den sonra kapatılması, lokanta veya kafelerin ise sadece paket servisle hizmet vermesi kararı alınmıştı. Saatin 20.00 olmasıyla birlikte yasak kapsamındaki iş yerleri kapandı. Paket servis şeklinde hizmet verebilen iş yerleri kepenklerini indirdi. Kısıtlamanın başlamasıyla birlikte Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Fatih Millet Caddesi'ndeki iş yerlerinin kapatıldığı görüldü. 

içişleri bakanlığı sokağa çıkma kısıtlaması