Hafta sonu neler oldu? (12-13 Şubat 2022)

Ekonomi haberleri Gündem haberleri Haber Global son dakika son dakika haber
Hafta sonu neler oldu? (12-13 Şubat 2022)
Siz tatildeyken neler olduğuna bakmak için aşağıdaki başlıklara bir göz altın.👇 Fotoğraf: Shutterstock

Türkiye'de hafta sonu da gündem durmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den 1'e indiğini açıklarken, 6 muhalefet partisinin kritik zirvesi gerçekleştirildi. Siz tatildeyken hafta sonu neler olduğunu merak ediyorsanız aşağıdaki başlıklara bir göz atın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "KDV sistemini sadeleştirme kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz" dedi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi liderleri geçen cumartesi akşamı gerçekleştirilen tarihi zirvenin ardından ortak bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin hayata geçirileceğinin taahhüdü verildi.

Hafta sonu neler oldu? (12-13 Şubat 2022) - Resim : 1

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, destek, tedbir ve teşvik paketini açıkladı. Bakan Nebati, vatandaşların fiziki altınlarını kolay ve güvenli bir şekilde kuyumcular ve bankalar aracılığıyla finansal sisteme teslim edebileceğini bildirdi, detayları paylaştı.

KKTC'de kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürüldüğü silahlı saldırıyla ilgili açıklama yapan polis, saldırıda kullanılan 2 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği ve 9 milimetrelik bir tabancanın olay yerine 1 kilometre mesafede bulunduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın daveti üzerine, 14-15 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi ziyarette bulunacak.

Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik yeni tedbirlerin ayrıntıları belli oldu. Bu kapsamda, kuyumcu, rafineri ve banka arasında üçlü bir mutabakat veya teyit sistemi oluşturulacak.

ABD Başkanı Joe Biden, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı 1 saat süren Ukrayna krizine ilişkin görüşmenin ardından açıklama yaptı. Biden, Ukrayna topraklarının işgali durumunda ABD'nin müttefik ve ortaklarıyla birlikte kararlı bir şekilde yanıt vereceğini söyledi.

Türk Hava Yolları, Ukrayna'da yaşanan gelişmeler nedeniyle bu ülkeye bilet almış yolculara bilet iadesi ve değişikliği hakkı tanındığını açıkladı. Yetkililer uçuşların devam ettiğini de bildirdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili olarak, "Hukuken bir engel yok. 16 Nisan 2017'den sonra Sayın Cumhurbaşkanı 1 dönem görev yaptı. Dolayısıyla 2023 seçimlerinde aday olursa bu ikinci dönemi olacaktır" dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik faturalarına ilişkin açıklamada bulundu. Tüketicilere elektriği dağıtım şirketinin değil tedarik şirketlerinin sattığını belirten EPDK, "Tüketicilere elektriği dağıtım şirketi değil tedarik şirketleri satar. Tarifeyi de EPDK belirler" dedi.

 'Tostçu Erol' adıyla fenomen olan tostçu Mehmet Erol Sorgulu, bu kez de yarım ekmek arasına ketçap ve biber koyarak 2 TL'den satmaya başladı.

Kağıthane'de kendilerinden 2 gündür haber alınamayan 3 arkadaş, 5 katlı iş yerinin birinci katındaki ofiste ölü olarak bulundu.

İstanbul'da Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralı, arkadaşıyla milyon liralık cihazların bulunduğu tomografi odasını birbirine kattı. Sağlık çalışanları kendilerini camlı odaya kilitledi.

Nüfus müdürlüklerinin iş yükünü azaltmak ve işlemleri kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen "Nüfusmatik"ler 81 ilde 105 noktada hizmet vermeye başladı.

Ünlü sanatçı Tarkan, uzun süredir hayranlarının heyecanla beklediği yeni şarkısının adını ve dinleyicilerle buluşacağı tarihi açıkladı. Buna göre ismi 'Geççek' olan şarkı, 17 Şubat'ta yayınlanacak.

Kaynak: Web Özel

Haber Global son dakika son dakika haber Gündem haberleri ekonomi haberleri