Hafta sonu neler oldu? (5-6 Şubat 2022)

Web Özel
Hafta sonu neler oldu? (5-6 Şubat 2022)
Siyasetin nabzı hafta sonu da atmaya devam etti. Fotoğraf: Shutterstock

Türkiye'de gündem hafta sonu da durmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan koronavirüse yakalandı, sağlık durumları iyi. Dondurucu soğukta Isparta uzun süre elektriksiz kaldı. Dünya Ukrayna'daki olayları konuşmaya devam ediyor. Hafta sonu öne çıkan birkaç başlığa göz atalım.👇

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunun çalışmalarını aksatmayacak kadar iyi olduğunu belirtti.

Isparta Valiliği, kentte yoğun kar yağışının etkisiyle yaşanan elektrik kesintileri hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "İl ve ilçelerimizin aynı anda tamamına elektrik verilememesinden kaynaklı aydınlatma, ısınma, haberleşme ve internet bağlantı sıkıntıları halen yaşanmaktadır" denildi.

Samsun'da, Milli Mücadele'nin simge eserlerinden, Atatürk Parkı'ndaki Onur Anıtı'na saldırı Silivri'de protesto edildi.

 

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerinde taciz ateşi açan ve sızma girişiminde bulunan 14 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ailesiyle birlikte tatil yapmak isterken dolandırıldı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, önümüzdeki seçimler için partisinin ittifak politikasını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine 6 siyasi partinin genel başkanının güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması kapsamında 12 Şubat Cumartesi günü bir araya geleceğini bildirdi.

Dünyaca ünlü haber ajansı Bloomberg, canlı hesabından 'Rusya Ukrayna'yı işgal ediyor' başlığını yayınladı. Haber yayınlandıktan sonra yaklaşık yarım saat manşette kaldı. Bloomberg, daha sonra haberin yanlışlıkla yayınlandığını söyleyerek özür diledi.

Rockstar Games, merakla beklenen Grand Theft Auto serisinin altıncı oyununu resmen duyurdu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, karla mücadele çalışmaları nedeniyle belediye çalışanlarına yönelik eleştirilere sert sözlerle cevap verdi. Özcan, “600’a yakın personel üç haftadır 24 saat esasına göre çalışıyor. Benim belediye çalışanlarına dil uzatanın dilini kopartırım” dedi.

Fenerbahçeli eski yönetici Hulusi Belgü, yönetimi seçime çağırarak "Genel kurul kararı alın, Mart ayında seçime gidin, çünkü Fenerbahçe'nin zamanı kalmadı. Sizi genel kurul kararı almaya davet ediyordum" dedi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, tahta oturuşunun 70'inci yılı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Kraliçe Elizabeth, tahtın varisi olarak oğlu Prens Charles ve eşi Camilla’yı gösterdi.

Kaynak: Web Özel

hafta sonu neler oldu? haberler Son dakika haberleri