Hablemitoğlu davasında kritik gelişme! "Yok" denilen görüntü ortaya çıktı

2002 yılında suikast sonucunda hayatını kaybeden akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun davasında dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Suikastın perde arkasını ortaya çıkarmasında önemli bir kanıt olarak görülen arşivdeki bir konferans görüntüsü yıllar sonra ortaya çıktı.

Dönem içerisinde Fetullahçı Terör Örgütü aleyhine yaptığı çıkışlarla bilinen akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun suikastına ilişkin dava süreci devam ediyor. Mahkeme ara kararları açıkladı. 5 gün süren duruşmanın sonucunda tek tutuklu sanık "Karanlık Nuri" lakaplı Nuri Gökhan Bozkır’ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

"ARŞİVİMİZ SU ALTINDA KALDI, GÖRÜNTÜLERE ULAŞAMADIK" DENİLMİŞTİ

Davanın son duruşmasında kritik bir gelişme yaşandı. Suikastın faillerinin tespiti için önemli görülen bir görüntü ortaya çıktı. Bu görüntüler Hablemitoğlu’nun 14 Aralık 2002’de katıldığı Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Eskişehir’de düzenlediği konferansına ait.
Görüntüler önceki celselerde de istenmişti. Ancak Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, mahkemeye “15 Temmuz darbe girişimi sırasında arşivimiz su altında kaldı. Görüntülere ulaşamadık” yanıtını vermişti.