Haber Global'in yeni ekran yüzü Hilal Özdemir: Benim için yeni bir sayfa

Haber Global
Haber Global'in yeni ekran yüzü Hilal Özdemir: Benim için yeni bir sayfa

Ödüllü haber spikeri Hilal Özdemir 11 Eylül Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün Haber Global ekranlarında 12-15'te Gündem kuşağını sunacak.

Haber Global'in yeni ve tecrübeli ekran yüzü Hilal Özdemir'le "Gündem" kuşağını, gelecek planlarını, boş zamanlarında neler yaptığını konuştuk.

Haber Global'in yeni ekran yüzü Hilal Özdemir: Benim için yeni bir sayfa - Resim : 1

- Haber Global çatısı altında olmak nasıl bir duygu? Haber Global ekranlarında sizi hangi kuşakta, hangi günler izleyeceğiz?

Henüz çok yeni, benim için yeni bir sayfa bu yüzden oldukça heyecanlıyım. 11 Eylül Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün 12.00-15.00’te Haber Global’de ekrana gelen “Gündem” kuşağını sunacağım.

- 25. Altın Objektif Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Kadın Spikeri' ödülünü aldınız. Bu başarının ardında nasıl bir hikâye var?

Bu ödül anne olduktan sonraki ilk ödülüm olduğu için benim için ayrı bir manevi önem taşıyor. Kızlarım henüz 4 aylıkken dönmüştüm işe o yüzden ardında bolca uykusuz gece, ağlamalar, çaresizlik ve yetememe korkusu var.

- Bugün olduğunuz kadında en çok kimin etkisi var?

Şu an olduğum kişide kızlarım Ayşe ve Bade'nin etkisi büyük. Annelik insanı öyle bir değiştirip dönüştürüyor ki, sanki kızlardan önceki kadın benden 10 yaş küçüktü gibi hissediyorum.

- Karakterinizin en güçlü yanı ne?

Kolay vazgeçebilmek; ailem ve sağlık dışında hiçbir şeyin 'olmazsa olmaz' olmaması.

Haber Global'in yeni ekran yüzü Hilal Özdemir: Benim için yeni bir sayfa - Resim : 2

- “Bu hayatta beni en iyi o anlar” dediğiniz biri var mı?

Eşim beni çok iyi anlar. En ufak bir konuda belli etmemeye çalışsam da üzüldüğümü de o konuda neye takıldığımı da zihnimden geçenleri adeta okur gibi bilir.

- Kitapların sizi iyi hissettirdiğini duydum. Hangi türleri okuyorsunuz, günün birinde yazmak gibi bir planınız var mı?

Aslında her tür okumakla birlikte psikolojiyle ilgili kitapların daha ağırlıkta olduğunu söyleyebilirim. Varoluş süreci, hayatta anlam bulmak, kişisel sorumluluklarımıza sahip çıkabilmek gibi konular üzerine okumayı çok seviyorum çünkü gün sonunda hepimiz benzer sınavlardan geçiyoruz. Ne kadar içe yatırım yapıp mental olarak güçlü olursak bu dünyadan o kadar az hasar alırız diye düşünüyorum. Yazmayı çok seviyorum ve her gün, o günkü ruh halime göre, birkaç sayfa karaladığım oluyor ama bir gün bu metinler yayımlansın ister miyim bilmiyorum :)

- 2018 yılında Volkan Babacan ile nikah masasına oturdunuz. İlk görüşte aşk mıydı?

İlk görüşte aşk değildi belki ama ilk konuşmada aşktı. Dünyaya bakışı, hikayesi, yaşının çok ilerisinde oluşu etkilemişti beni. Kalbim onu sevdiği için bugüne kadar hep şükrettim, varlığı beni hayata karşı daha iştahlı biri haline getirdi.

Haber Global'in yeni ekran yüzü Hilal Özdemir: Benim için yeni bir sayfa - Resim : 3

- Ayşe ve Bade adında ikiz kızlarınız var. İkiz annesi olmak nasıl bir duygu?

Dünyanın en güzel duygusu. Kalbiniz o kadar doluyor ki, sevgiyle taşıyor sanki. Hayatta her şey önemini yitiriyor. Onların yüzü güldüğü an, her şeyden bağımsız, dünyanın en mutlu insanı oluyorsunuz.

- Hem başarılı bir spiker hem de 3 yaşında iki kız annesi olarak hayatınızı nasıl planlıyorsunuz?

Çok teşekkür ederim. Hayatta her şeyin formülü denge diyorlar ya, hakikaten öyle. Annelik sonrası zaman planlamasında da bu böyle. Hem kendini ihmal etmeyip hem işini iyi yapıp hem de kızlarınla dolu dolu vakit geçirmek, her zaman kolay ulaşılabilen bir hedef değil elbette. Burada ben hep 'mükemmel' yerine 'yeterince iyi'yi hedefliyorum; kendime de kimseye de yüklenmiyorum. Hayatım boyunca 'olduğu kadar' demek, hep rahatlatmıştır beni.

- Kızlarınızın size benzeyen özellikleri var mı?

Evet var, bazı anlarda kendimi görünce bazen çok gülüyorum bazen de ah keşke bu huyum geçmeseydi diyorum :) İkisi de kolay neşelenen ve hiçbir konu için tutturmayan kızlar. Uzlaşmak, anlaşmak kolay onlarla. Doğayı çok seviyorlar. Koşa koşa gidip ağaçlara sarılıyorlar örneğin; bu beni çok mutlu ediyor.

- Yaşam sevincinizi ve ilhamınızı nelerden alıyorsunuz?

İyiden ve güzelden. Meditasyon bu anlamda benim hayatımda dönüştürücü oldu. Adeta bir beyin antrenmanı; düşünsenize neyi ne kadar düşüneceğinize siz karar veriyorsunuz. Her zaman tıkırında işlemese de genel anlamda zihniniz üzerinde bir yönetim gücü veriyor size. Doğada olmak, dışarı çıkmak her zaman iyi geliyor. Bir de her zaman varlığına minnet duyduklarımızı hatırlayıp şükretmek iyi geliyor.

-Futbolla ne kadar ilgilisiniz? Senin için 'fanatik' diyebilir miyiz?

Sporun her türlüsünü çok seviyorum. Hareket gerçekten bereket. En çok yürüyüş ve yogayı seviyorum. Hem bedenime hem ruhuma iyi geliyor. Tabii Volkan hayatıma girdiğinden beri futbol da her günümüzün bir parçası. Kızlar da zaman zaman maçları izliyor ve kendi aralarında sırayla kaleci oldukları oyunlar oynuyorlar. Haliyle çok tartışmalı pozisyonlar ve bol kahkahalı anlar geçiyor kayda :)

Kaynak: Haber Global TV

Hilal Özdemir Haber Global ekran yüzleri