Haber Global yangın harekat merkezinde! İşte son durum

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor. Haber Global muhabiri Aybüke Yıldız Mısırlı, Tarım ve Orman Bakanlığı Yangın Yönetim Merkezi'nde yangına ilişkin son durumu aktardı.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda 21 Haziran'da henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Yangın Yönetim Merkezi'nde bulunan Haber Global muhabiri Aybüke Yıldız Mısırlı, hummalı bir çalışmanın devam ettiğini belirtti.  Yangına ilişkin son durumu Mısırlı şöyle aktardı:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bölgede incelemelerini sürdürüyor. Yönetim merkezindkei ekipler de buradan an an orayı takip ediyor ve bildirimlerde bulunuyor. Yönetim merkezinden alınan bilgiye göre bölgede yangına müdahale eden 14 uçak ve 27 helikopter bulunuyor. Meteoroloji'den gelen hava tahminlerine göre bugün uçmaya daha elverişli olduğu için daha rahat kontroller yapılabiliyor. Şu ana kadar 3 bin hektara yakın alanın da yandığı bilgisi geldi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

muğla Marmaris yangın