Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (7 Nisan 2021 Çarşamba)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (7 Nisan 2021 Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Herkes TÜFE'yi konuşuyor ama bu işin bir de ÜFE'si var!

Ekonomi sıcak gündemdeki yerini koruyor. Vatandaşın gözü TÜFE'de (tüketici enflasyonu) ama bir de çarşı pazardaki fiyatları artıracak üretim maliyetleri var (ÜFE). ÜFE yüzde 30'u aştı. Bu vatandaş için ne demek? İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez ve Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy ile konuştuk.

Vakada art arda kırılan rekorlar yoğun bakımlara nasıl yansıyor?

Son günlerde sık sık günlük vaka sayılarında rekorlar kırılıyor. Peki yoğun bakımlarda durum ne? Kimi uzmanlara göre yoğun bakımların kalitesini korumak zorlaşırken kimileri ise aşılamanın yaygınlaşmasından dolayı doluluğun yüzde 100'e ulaşmayacağını savunuyor.

Aşıyı bulan Çin aşılamada neden yavaş?

Türkiye dahil pek çok ülkenin Çin'in bulduğu aşıyı kullanmasına rağmen Çin, aşılamada gelişmiş toplumların gerisinde kaldı. 'Nasıl olsa salgını yendik' duygusu aşılama hızını düşürürken doktorlar devlet büyüklerinin aşı videolarının daha fazla paylaşılması gerektiğini düşünüyor...

bakmadan geçmeyin Haber Global