Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (6 Temmuz Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (6 Temmuz Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Balık restoranları şiş, kanat satar hale geldi: "Pandemiden beter!"

Balık müdavimleri müsilaj kaygısından dolayı siparişten önce "Balıklar Marmara'dan mı" diye sorup, eğer öyleyse kestirip atar hale geldi. Restoran işletmecilerine göre müsilajın satışlardaki etkisi pandemiden ağır oldu. Ya ithal balık ya da salata, meze satılıyor. Şiş, kanat satan bile var.

Bu işte bir problem var: Yılın ilk 6 ayında 69 geri dönüşüm tesisi yandı

Türkiye'de son yıllarda geri dönüşüm tesislerinde çıkan yangınların artışı dikkat çekiyor. Yanan tesislere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. 2020'de toplam 65 geri dönüşüm tesisinde çeşitli sebeplerle yangın çıkarken sadece bu yılın ilk 6 ayında 69 tesis yandı. 

Lübnan'da kriz derinleşiyor... Para yok, ilaç yok, umut yok!

Ekonomik kriz Lübnan'ı her geçen gün eritiyor. Bir sene önce istifa eden Başbakan Diyab hükümet kurulamadığı için hala görevde. Eczanelerde ilaç, evlerde elektrik, insanlarda umut yok! Dünya Bankası "Ancak savaşta olur" diyor ve durumu "Tarihin en kötü üç krizinden biri" olarak tanımlıyor.

Delta, aşılamada yavaş ülkeleri vuruyor: Doktorlar hasta seçiyor!

Dünyada pandemiyle mücadelede Delta varyantı safhası da oldukça sert geçmekte. Aşılamada yavaş kalan özellikle yoksul ülkeleri derinden etkileyen varyant Endonezya'da da kabus gibi bir tablonun ortaya çıkmasına neden oldu.

7 soru 7 cevap | Delta Plus varyantı nedir?

Bütün dünyayı etkisi altına alan Delta Plus varyantı Türkiye'de de görüldü. Çok daha çabuk bulaştığı tespit edilen bu varyant yeni bir dalgaya sebep olur mu? Aşıları ne kadar etkili?

Kaynak: Haber Global TV

bakmadan geçmeyin Haber Global