Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Mayıs 2023)

Gündem haberleri
Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Mayıs 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

4 soru 4 cevap: ATA İttifakı nasıl kuruldu, nasıl bölündü?

ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunda Cumhur İttifakı'nı, Zafer Partisi ise Millet İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı. Peki ATA İttifakı nasıl kuruldu ve ittifaktaki fikir ayrılığı nasıl ortaya çıktı? ATA İttifakı seçmeni 2. tura nasıl etki edecek?

 Çocukların bağışıklığını 3 yıl zayıflatıyor... Kızamıkta en çok artış olan 3 ülkeden biri Türkiye

Ülkemizde bitme noktasına gelen kızamık vakaları, aşı karşıtlığı nedeniyle artmaya başladı. DSÖ, Türkiye'nin son 12 ayda en çok vaka bildiren 3 ülkeden biri olduğunu duyurdu. Kızamığın en bulaşıcı hastalıklardan biri olduğunu belirten uzmanlar, aşı karşıtı söylemlere asla kulak asmama uyarısı yaptı.

 Birbirlerine tekne batırmayı öğretiyorlar! | 'Katil balinalar intikam almaya başladı...'

Moby Dick'in gerçek bir hikayeye dayandığı malum... Benzer bir olay şu günlerde Cebelitarık Boğazı'nda da yaşanıyor. Araştırmacılar, Gladis ismini verdikleri bir katil balinanın tabiri caizse 'intikam peşinde olduğu' ve genç balinalara teknelere saldırmayı öğrettiği kanaatinde.

Kaynak: Web Özel

deprem Web Özel seçim