Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (20 Mayıs Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (20 Mayıs Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Maymun çiçeğinin çözümü çiçek aşısında mı? Osmanlı'dan günümüze çiçek aşısı...

İki yıldır koronavirüs ile mücadele eden dünya, şimdi de maymun çiçeği virüsü nedeniyle alarma geçti. Çiçek hastalığı ile aynı aileden olan maymun çiçeği virüsüne çiçek aşısı çözüm olur mu? Tıp tarihimizde özel ve oldukça önemli bir yeri olan çiçek aşısı nasıl ortaya çıktı?

Sosyal medya akımlarına neden bu kadar meraklıyız? Bazılarının sonuçları ölümcül...

Buz dolu kovaları başımızdan aşağı döktük, ayağımızda tuvalet kağıdı sektirdik. Son 15 yıldır sosyal medyayı ele geçiren akımlara neden bu kadar meraklıyız? Bazılarının ölümcül sonuçları da olabiliyor.

Yunanistan anlaşması ne anlama geliyor? Amerika’nın Avrupa’da ne kadar askeri var?

1957 yılında...Amerika Birleşik Devletleri Yunanistan ile savunma anlaşmasını geliştirirken, ülkenin kıta Avrupa’sında yaklaşık 100 bin askeri var. ABD Avrupa’ya askeri olarak nasıl yayıldı? Neden en çok Almanya’da ordu personeli barındırıyor?

Buffalo saldırısının videosu nasıl yayıldı? Neden önüne geçilemedi?

New York, Buffalo'da gerçekleşen ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı saldırının videosu olay günü hızla yayıldı. Peki dünya çapında milyonlarca kişinin izlediği korkunç görüntülerin yayılmasının önüne nasıl geçilemedi? Yeni Zelanda'daki saldırıdan bu yana ne değişti?

ABD'nin başı kazlarla dertte! "İnsan yapımı bir sorun"

Bir zamanlar soylarının tükendiği sanılan Kanada kazlarının ABD'de deki nüfusu 3 buçuk milyonu aştı. Ancak artan kaz nüfusu şehirlerde bazı sorunlara yol açtı. Gürültü, park ve plajlardaki kaz pislikleri ve artan kaz saldırıları vakalarına karşı uzmanlar kazlara zarar vermeden bir çözüm arıyor.

Kaynak: Haber Global TV