Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (16 Ocak 2023)

Web Özel
Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (16 Ocak 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Elektrikli araçlar Türkiye'de ne zaman yaygınlaşır? 'Şu an yüzde 13 seviyesinde...'

Elektrikli araçların pazar payı dünya çapında her geçen yıl artmakta. Türkiye'de de bir artış söz konusu ancak elektrikli otomobillere ilişkin soru işaretleri de hala kuvvetli. Peki gelecekte benzinli ve dizel araçların yerini alması beklenen elektrikli otomobiller Türkiye'de ne zaman yaygınlaşır?

Çin, uzay yarışında ABD'yi geçebilir mi? 'Asıl hedef Mars...'

NASA'nın üst düzey yöneticilerinden Bill Nelson, Çin'in Ay üzerinde hak iddia edebileceğini söyleyerek yeni bir tartışma başlattı. Peki iki ülkenin de Ay'a insan göndermeyi planladığı bu süreçte Çin gerçekten ABD'den önce davranabilir mi? Uzaya istasyon inşa eden Çin'in uzay çalışmaları ne durumda?

Irak Amerikan askerlerinin ülkede kalmasını neden istiyor?

Uzun bir süre ABD işgali altında kalan Irak'ta yeni hükümet yabancı askerlerin ülkede kalmasını istiyor. Batı ile iyi ilişkiler kurmak isteyen Sudani kabinesine göre DAEŞ ile mücadele bitmedi.

Bir dilim pizza yiyen ömür boyu bağımlı olur mu?

Bir dilim pizza yiyen ömür boyu bağımlısı mı oluyor? Bazılarına göre evet. Fast-food'un sağlığa zararı konusunda bilim hemfikir. Bağımlılık yapıp yapmadığı konusunda farklı fikirler var.

Kaynak: Web Özel

Web Özel