Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (15 Şubat 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (15 Şubat 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Felaket, binalarda kentsel dönüşüm itilaflarını sona erdiriyor! 'Başvurular 4 kat arttı...'

İstanbul bir deprem bölgesi. Şehirde yılardır kentsel dönüşüm faaliyetleri sürdürülüyor. Ancak kentsel dönüşümü her daire sahibi farklı gerekçelerle kabul etmeyebiliyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra pek çok binanın kendi arasında anlaşma yoluna gittiği görülüyor.

Artçı depremlerin sürmesi yeni bina inşasını engeller mi? | Şehirlerin toparlanmasında...

Enkaz altındaki vatandaşların kurtarılması çalışmaları sürüyor ancak depremin vurduğu şehirlerin nasıl toparlanacağı da oldukça ciddi bir konu. Artçıların bir sene veya daha fazla sürebileceği ifade ediliyor. Peki artçılar yeni bina inşasını engeller mi? Afetten etkilenen şehirler nasıl toparlanır?

Dünya gözlerini bu noktalara çevirdi... Nerelerde büyük depremler bekleniyor?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki deprem tüm Türkiye'yi yasa boğarken uluslararası kamuoyunda da gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Dünyanın pek çok noktasında, şiddetli depremler üretme potansiyeline sahip faylar bulunuyor. Peki uzmanlar alarm çanlarını hangi noktalar için çalmakta?