Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (15 Mart 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (15 Mart 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Depremden sonra su basan ve sınırları değişen tarlalar... | Arazi sahibi vatandaş ne yapacak?

Depremlerin ardından afet bölgelerindeki yüzey şekillerinde büyük değişimler meydana geldi. Öyle ki yıllar önce kurutulan Amik Gölü'nde yeraltı suyu yeniden yüzeye çıktı. Peki arazisinde kayma yaşanan ya da tarlasını su basan vatandaş ne yapmalı? Arazi kayması çıkan anlaşmazlıklar nasıl çözülecek?

Altın ithalatı neden artıyor? 'Güvenli liman' diyenler...

Ocak ayında 68 ton ile rekor kıran altın ithalatı Şubat ayında da 57 tonu aşarken, uzmanlar ithalattaki artışı yatırımcının altına dönmesi olarak yorumlamakta. Ayrıca uzmanlar vatandaşlar tarafından altının enflasyona karşı bir koruma aracı olarak görüldüğünü de belirtmekte.

Papa Francis geride nasıl bir 10 yıl bıraktı?

Papa Francis, 13 Mart'ta göreve gelişinin 10. yılını geride bıraktı. Seleflerine göre daha yenilikçi olarak yorumlanan Francis, bu 10 yılda ne tür adımlar attı? Papa bazı kesimler tarafından neden reformist olarak görülüyor? Bazıları neden tepkili?