Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (15 Ağustos Pazartesi)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (15 Ağustos Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Kiralar düşecek mi? 'Sürdürülebilir değil'

Kiracılar yüksek kiralardan dertli ve bu durumun sürdürülebilir olmadığını düşünüyorlar. Emlakçılar Odası da ev sahipleri ile sorun yaşayan kiracı sayısının arttığını, bu yüzden de kiraların düşeceğini tahmin ettiklerini beyan ediyor. Ev sahipleri ise kiraların düşeceğine inanmıyor...

WhatsApp'ın yeni güvenlik önlemleri ne anlama geliyor?

WhatsApp, son dönemde güvenlik önlemlerini artırdı. Gruplardan diğer üyelere haber vermeden ayrılmak, çevrimiçi durumunu kimin göreceğini kontrol edebilmek ve "Bir kez görüntüle" mesajlarında ekran görüntüsü alamamak gibi... Peki bunlar ne anlama geliyor? WhatsApp kendini kurtarmaya mı çalışıyor?

Taliban'la geçen bir yıl... Tutulmayan sözler, yıkılan hayatlar!

Afganistan'da 20 yıl süren savaş sona ererken ABD'nin büyük bir fiyaskoyla terk ettiği topraklarda yeniden Taliban hakim oluyordu. Taliban'ın ülkeye hakim olmasının üzerinden bir sene geçti. Peki ne değişti? "Daha ılımlı" olacağı düşünülen Taliban verdiği sözleri tuttu mu?

20'lerde mi 30'larda mı evlenmeli? 'Ayrılıkta da tecrübeliler...'

ABD'de yürütülen bir araştırma, 20'li yaşlarda yapılan evliliklerin ileri yaşlarda yapılan evliliklere göre daha mutlu sürdüğünü gösteriyor. Araştırmanın ortaya koyduğu bulgular, çiftlerin önceden birlikte yaşadığı evliliklerin ise daha çok boşanmayla neticelendiğini gösteriyor. Peki neden?

Kozmetik şirketlerinin 'beyazlaştırıcı' çıkmazı: Batı 'Kaldır', Asya ise 'Hayır' diyor

ABD'de 2020'de başlayan 'Black Lives Matter' hareketinden sonra büyük kozmetik firmaları cilt bakım ürünlerinden “beyazlaştırıcı” ifadesini kaldırmaya başladı. Fakat bu mesele, şirketleri Asya ülkelerinde bir çıkmaza sürüklüyor, zira bu ülkelerde "beyaz ten" makbul görülüyor...

Kaynak: Web Özel