Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (11 Haziran Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (11 Haziran Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Pandemide okullar kapanınca çocuk işçiliği arttı: İstanbul ve Gaziantep'e dikkat!

Pandemi nedeniyle okulların geçici olarak kapatılması dünya genelinde 1 milyar çocuğu etkiledi. Haberglobal.com.tr'ye konuşan ILO Türkiye Ofisi Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay, Gaziantep ve İstanbul'dan aldıkları bilgilerin çocuk işçi sayılarında artış olduğu yönünde olduğunu anlattı.

Düşüş gözle görülüyor ama... Haziran ayı Türkiye'yi uyarıyor!

Bir daha kapanmamak arzusuyla adım adım normalleşme sürecine doğru ilerliyoruz. 2021 ilkbaharını oldukça zorlu bir mücadeleyle geçiren ve aktif vaka rekorunu ikiye katladığı bir pik noktasını geride bırakan Türkiye için haziran ayındaki veriler ise uyarı niteliğinde...

Kısıtlamalar kalkıyor, enflasyon kapıdan bakıyor...

Tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte ABD'de enflasyon 2008 yılından bu yana zirveyi gördü. Restoranlar menülerine zam yaptı, uçak biletleri fiyatı kalkışa geçti. Biz de kısıtlamaların bir kısmını kaldırdık kalanı da bitirmeyi konuşuyoruz, peki bunun fiyatlara etkisi ne olur? Dolar nasıl etkilenecek?

Rusya'da muhalif olmak neye benziyor? 'Sistemin içindekiler ve dışındakiler...'

Rusya'da en büyük organize muhalefet hareketi olan Navalny'nin organizasyonu 'aşırı bir grup' olarak tanımlandı. Bu ülke siyasetinde pek çok şeyi değiştirecek. Rusya'da muhalefet partileri Putin karşısında nasıl bir siyaset izliyor? 'Sistemin dışındaki muhalifler' ne demek?

Türkiye ve dünyanın gündemi rüyalarımızı nasıl etkiledi?

Bir buçuk senelik pandemi macerası ve aslında pandemi öncesinde de stressiz olmayan bir hayat... Pek çoğumuz için durum böyleyken rüyalarımız bundan ve salgının yarattığı stresten nasıl etkileniyor? Uzmanları yanıtladı...

Kaynak: Haber Global TV

bakmadan geçmeyin Haber Global