Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (1 Haziran Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (1 Haziran Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Marmara sadece bir uyarı: Karadeniz'deki canlı çeşitliliği 26'dan 5'e düştü!

Marmara Denizi'nde aylardır süren müsilaj, diğer denizlerdeki kirliliği gündeme getirdi. Sadece Karadeniz'e yılda 90 bin ton petrol atığı, 100 bin tonun üzerinde de plastik ve katı atık dökülüyor. Akdeniz'de ise mera ve ormanlara yapılan bina, otel inşaatlarıyla şehrin bütün atıkları denize akıyor.

Annelere ceza ertelemesi ve mahkûmlara e-posta hakkı! Şartlar neler?

TBMM'de görüşülen yeni kanun teklifine göre 15 yaşın altında çocuğu olan annelerin hapis cezaları ertelenebilecek. Mahkûmlara ise e-posta hakkı getirilecek. Ceza sisteminde önemli değişiklikler getirilen düzenlemeler nasıl işleyecek?

Polis, çocukları sorgularken 'yalan' söyleyemeyecek!

ABD'nin Illinois eyaletinde polisin 18 yaş altı bireyleri sorgularken yalan söylemesini engelleyen yasa tasarısı Eyalet Meclisi ve Senato'dan geçti. Buna göre polis sorguda yalan beyanda ve vaatte bulunamayacak. Bu şartlar altında yapılan sorgular, mahkemede geçersiz sayılacak.

Libya: Klozet kapaklarında, kapılarda, oyuncak ayıların içlerinde bombalar...

Libya'da sıcak çatışmalar bitti ama sokaklarda hâlâ ölüm kol geziyor. Savaşın ardından yerleşim yerlerinde gizlenen patlayıcılar sivil halk için hayati bir risk. Klozet kapaklarına, kapılara ve oyuncak ayılara saklanmış patlayıcılar Libyalılar için sıradan bir görüntü.

Önce yeniden uyumayı öğrendi sonra kitabını yazdı?⏰

Uykusuzluk kimilerinin idare edebildiği kimilerinin ise tahammül edemediği bir durum. Salgınla çektiğimiz uykunun kalitesi azaldı, toplum arasında hiç uyuyamama hali olarak bilinen insomnia hastaları ise doktor doktor dolaşarak çare arıyor... Bu hastalığı yenen bir İngiliz ise işin kitabını yazdı.

Kaynak: Haber Global TV

bakmadan geçmeyin