Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (08 Mart 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (08 Mart 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Depremin vurduğu şehirler nereye taşınacak? | 'Eski Maraş, yeni Maraş olacak'

Deprem bölgelerinde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, yeni şehirlerin nereye inşa edileceği de konuşuluyor. Bilim insanları, kurulacak şehirlerde dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıyor. Peki, yıkımdan etkilenen vatandaşlar daha güvenli alanlara, nasıl ve hangi yöntemler ile taşınabilir?

8 Mart'ın unutulan ismi... | Gazeteler çıkardı, grevler organize etti

8 Mart'ın tarihinin New York'ta bir fabrikada çıkan yangın olduğu bilinir. Ancak ABD'de kadın işçi hakları mücadelesi yangının öncesinde başladı. Göçmen işçilerden Theresa Malkiel, bu harekete liderlik ederek, hareketi ulusal çapta yaydı. Malkiel'in ismi bugün çok az kaynakta karşımıza çıkıyor.

İşgaliye bedeli ödeniyor ama... Peki e-skuter her yere bırakılabilir mi?

Büyükşehirlerde elektrik direkleri, dükkan önleri, apartman parmaklıklarına bağlanan e-skuterler zaten dar olan kaldırımları iyice yürünmez hale getirebiliyor. Bu firmaların cihazlarını koymak için belediyelere işgal parası ödüyor olmaları cihazların her yere park edilebileceği anlamına gelir mi?

Türkiye'de kadınlar iş hayatına ne kadar katılıyor? Doğu Karadeniz illeri birinci...

Türkiye nüfusunun yarısını kadınlar oluşturduğu halde kadın istihdamı erkeklere göre oldukça düşük. Peki bunun nedeni ne? Türkiye'de kadının iş gücüne katılımı ne zaman başladı? Hangi illerde kadın istihdamı en yüksek seviyede?