Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (08 Aralık 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (08 Aralık 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Her deprem sonrası aynı senaryo... Düzce emlak piyasasında neler oluyor?

2011 Van, 2019 İstanbul, 2020 Elazığ, 2022 Düzce... Türkiye'nin yüreğini yakan her deprem sonrası fırsatçılar ev kiralarını yükseltiyor. Peki, depremin üzerinden iki hafta geçtikten sonra Düzce'de durum nasıl?

Tahrik, bağırma, baskı, bazen de küfür... Hakemler kendilerini nasıl hazırlıyor?

İtiraz, gürültü, tribünlerin tepkisi, sürekli depar atmak... Bunlar bir hakemin 90 dakika boyunca yaşadıklarının küçük bir bölümü. Bugün bir FIFA hakemi olmak için fiziksel dayanıklılığın yanı sıra psikolojik olarak da testleri başarı ile tamamlamak gerekiyor.

 Askerden kaçan Almanya'ya gidiyor... Eritreli mülteciler neden gündemde?

Almanya'da Eritreli sığınmacıların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Eritreli genç erkekler, Etiyopya savaşı korkusundan dolayı ağır şartlarda geçen askerliğe gitmek istemiyor. Peki Almanya'daki Eritreli mülteciler neden gündem oldu?

Yapay zeka ödevleri nasıl yapıyor? Tespit edilmesi imkansız...

Yapay zeka programları ile istenilen konu hakkında kusursuza yakın metinler yazılabiliyor. Ancak son zamanlarda birçok sosyal medya platformunda öğrenciler bu programları ödevlerini yapmak için kullandıklarını itiraf ediyor. Üstelik bu metinlerin yapay zeka tarafından yazıldığı tespit edilemiyor.

Kaynak: Web Özel