Sokak Usulü Islak Hamburger Yapmanın Yolu: Çok Daha Lezzetli Oluyor
Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi olan ıslak hamburger, evde de kolayca hazırlanabilir. İşte size hem pratik hem de lezzetli bir ıslak hamburger tarifi:
Islak hamburger sokak yemeklerinin sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Özel sosu ile servis edilen ıslak hamburger birçok kişinin damak zevkine hitap ediyor. Islak hamburgeri evinizde hazırlayabilirsiniz.
ISLAK HAMBURGER MALZEMELERİ
* 200 gram dana döş eti * 1 adet orta boy kuru soğan * 1 diş sarımsak * 1 adet yumurta * 2 yemek kaşığı galeta unu * 1 çay kaşığı tuz * ½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber * ¼ çay kaşığı kimyon (arzuya göre) * 4 adet hamburger ekmeği
SOSU İÇİN
Islak hamburgerin domates sosunu hazırlamak için uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Sarımsakları küçük küpler halinde kesin veya rendeleyin. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırmaya başlayın. Ardından sarımsakları ekleyin ve çevirin. Rendelenmiş domatesleri ilave edin ve orta ateşte kavurun. Ketçap ve domates salçasıyla kıvamını ayarlayın. Tuz ve biber ile tat verin. Suyunu çekene dek pişirmeye devam edin. Hamburgerin köftesini hazırlamak için kuru soğan ve sarımsakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Cam kaba hafif yağlı dana döş etini alın. Rendelenmiş kuru soğan-sarımsak, yumurta, tuz, galeta unu, taze çekilmiş tane karabiber ve isteğe göre ilave edeceğini kimyon ile harmanlayın. Özleşip toparlanan köfte harcını dört eşit parçaya ayırın. Köfteyi avuç içinizde yuvarlayın ve hamburger köftesi şekline getirin. Orta tarafına hafif bastırın, çukurlar oluşturun. Hazırlanan köfteleri önceden kızdırdığınız yanmaz ve yapışmaz tabanlı, döküm tabanlı tavada ters yüz ederek kızartmaya başlayın.
Cam kaba hafif yağlı dana döş etini alın. Rendelenmiş kuru soğan-sarımsak, yumurta, tuz, galeta unu, taze çekilmiş tane karabiber ve isteğe göre ilave edeceğini kimyon ile harmanlayın. Özleşip toparlanan köfte harcını dört eşit parçaya ayırın. Köfteyi avuç içinizde yuvarlayın ve hamburger köftesi şekline getirin. Orta tarafına hafif bastırın, çukurlar oluşturun. Hazırlanan köfteleri önceden kızdırdığınız yanmaz ve yapışmaz tabanlı, döküm tabanlı tavada ters yüz ederek kızartmaya başlayın.