Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (06 Aralık 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (06 Aralık 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

İstanbul'un ne kadar taksiye ihtiyacı var?

İstanbul yıllardır taksi sorununu tartışıyor. Yolcu almayan, güzergah beğenmeyen taksilere ceza yağarken şehre 2 bin 125 taksi daha gelecek. Peki bu sorunu çözer mi? İstanbullunun rahatça binecek taksi bulabilmesi için ne kadar taksiye sahip olması gerekir?

Gündemdeki dizi Sıcak Kafa... Bizde böyle 'kafalar' var mı?

Bilim kurgu ve distopya Türk sineması dendiğinde akla ilk gelen türlerden değil. Netflix'te yayınlanan Sıcak Kafa bu türe ses getiren bir giriş yaptı. Peki Türk sinemasında 'dünyanın sonu' temalı filmler neden yok denecek kadar az?

Brezilya zaten hep favoriydi! Peki bu kez farklı olan ne?

Dünya Kupası'nda Brezilya fırtınası sürüyor. Son 16'da Güney Kore'yi ilk yarıda bulduğu gollerle 4-1'le çok rahat geçen Sambacılar, şampiyonluğun da favorisi olarak gösteriliyor. Ancak Brezilya, geçmiş turnuvaların da favorisiydi. Peki ne yanlış gitmişti? Şimdi farklı olan ne?

 Lübnan'da kriz neden hala çok derin? Sistemi kilitleyen süreç...

Tarihin en büyük krizlerinden birini yaşayan Lübnan'da elektrik kesintileri, ilaç ve bankalardan para çekme sıkıntısı gibi büyük sorunlar adeta rutine döndü... Peki 2019'dan bu yana süren dev kriz nasıl bu kadar derinleşti? Süreçte hangi kritik olaylar yaşandı?