Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (05 Aralık 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (05 Aralık 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Strep A bakterisi Türkiye'de var mı? 'Henüz aşısı yok ama...'

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Eylül ayından itibaren ülkede 6 çocuğun Strep A isimli bakterinin neden olduğu invasif GAS hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiklerini duyurdu. Peki, bu bakteri Türkiye'de görüldü mü, ailelere tavsiyeler neler? Detaylar haberimizde...

Ay rekabeti kızışıyor! ABD'den sonra şimdi de Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri...

ABD'nin Ay programını tekrar başlatmasından sonra dünyanın uydusuna gitmek için yeni ülkeler sıraya girdi. Geçen çarşamba fırlatılması planlanan ama fırlatması ileri bir tarihe ertelenen Hakuto-R uzay aracı, Japonya'nın ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Ay'a gidecek ilk uzay araçlarını taşıyor.

İngiltere ve Fransa, erken finalde karşılaşacak! Peki nasıl bir maç olacak?

Dünya Kupası'nda favoriler arasında gösterilen Fransa ve İngiltere beklenen bir şekilde çeyrek finalde eşleşti. İki ülke sahada turnuvanın en güçlü oyunlarını ortaya koyarken aynı zamanda en ciddi sınavlarını da birbirlerine karşı verecek. Peki nasıl bir maç izleyeceğiz? Nelere dikkat etmek gerek?

Dünya Kupası'nı en çok o kazandı! Pele nasıl efsane oldu?

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası tüm hızıyla sürdüğü şu günlerde 82 yaşındaki futbol efsanesi Brezilyalı Pele ise sağlık sorunları ile mücadele ediyor. Brezilya ile 3 kez Dünya Kupası şampiyonluğu kazanan Pele, turnuva tarihi boyunca attığı 12 golle de kupalara damgasını vurdu.

 

 

Kaynak: Web Özel