Haber Global sınırın sıfır noktasından canlı yayınla aktardı

Sercan Bilgi - Haber Global
Kuzey Irak Milli Savunma Bakanlığı

Haber Global Muhabiri Sercan Bilgi, sınırın sıfır noktasından Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'deki operasyonlardaki son durumu anlattı.

Günlerce süren kar yağışının etkili olduğu bölgede zor koşullarda hem vatan savunmasının yapıldığını hem de operasyonların sürdüğünü belirten Bilgi, bölgede 'belirsiz' devriyeler yapıldığını aktardı. 

Özellikle SİHA'ların görüntü alamadığı noktalarda ses dinlemeye geçildiğini ve şüpheli sesleri geldiği noktalara müdahale edildiğini belirten Bilgi, 3 metreyi bulan kar karınlığına dikkat çekti.

Zorlu şartlara rağmen operasyonların devam ettiğini belirten Bilgi, teröristlerin en çok kar, tipi ve sisin hakim olduğu zamanlarda sızma girişiminde bulunduğunu belirtti. Böyle günlerde nöbetçi sayısının artırıldığını, belirsiz devriyeler yapıldığını ve termal kameraların kullanıldığını anlattı.

Dronlarla özellikle üs bölgelerinin etrafının didik didik kontrol edildiğini söyleyen Bilgi, karın üzerinde ayak izi tespit edilirse dronlarla bu izlerin takip edildiğini ve bölgeye yoğun ateş açıldığını anlattı.