Haber Global Ana Haber'in yeni yüzü Salih Nayman: Biriktirdiklerimi arkadaşlarımınkiyle harmanlayıp güvenilir bir Ana Haber için çalışacağız

Haber Global
Haber Global Ana Haber'in yeni yüzü Salih Nayman: Biriktirdiklerimi arkadaşlarımınkiyle harmanlayıp güvenilir bir Ana Haber için çalışacağız

Haber Global Ana Haber'in yeni yüzü tecrübeli gazeteci ve spiker Salih Nayman meslek ve aile hayatını, Haber Global ekranlarında yapacaklarını anlattı.

Haber Global ailesine hoş geldiniz. Uzun yıllar süren ATV kariyerinizin ardından şimdi Haber Global'desiniz. Bu geçiş sürecini bize anlatabilir misiniz?

Uzun yıllar çok köklü bir kurumda birçok önemli görev aldım. Ama atalarımızın dediği gibi tebdil-i mekânda ferahlık var. Haber Global’den de teklif gelince ben de bir yenilik yolculuğuna çıktım. Tabii ki kolay olmadı, yıllarca büyük anılar, dostlar biriktirdiğim bir yapıdan ayrılmak. Ama yeni dostlar ve anılar biriktirmek için bir kapı açıldı. Şimdi yeni adresimde, izleyicilerle de yeni bir haber yolculuğu başlayacak.

Haber Global'de sizi nasıl izleyeceğiz?

Hafta içi Ana Haber’de artık ben olacağım. Benim biriktirdiklerimi, buradaki arkadaşlarımınkiyle harmanlayıp keyifli, bilgilendirici ve güvenilir bir Ana Haber için çalışacağız. Aynı zamanda “Neden?” isimli programda da izleyicilerle buluşacağız.

Haber Global Ana Haber'in yeni yüzü Salih Nayman: Biriktirdiklerimi arkadaşlarımınkiyle harmanlayıp güvenilir bir Ana Haber için çalışacağız - Resim : 1

Sizi sık sık askeri harekatlarda bölgeden yaptığınız yayınlarla da hatırlıyoruz. Deprem felaketinde de sahadaydınız. Hem mesleki hem bireysel olarak bu deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz?

Her toplumsal gelişme önemli kırılmalar, sıkıntılar, yeniliklerle hayatta yer ediyor. Türkiye’nin son 12 yılda yaşayıp etkilendiği hemen hemen her olayda, olayın merkezinde yayınlar yaptım. Harekatlar kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli adımlardı. Asker gibi adım adım yaşanılanları cephe hattından aktarmak hem zor hem de heyecanlıydı. Bir kitaba sığacak anıyı da hanemize ekledik. 15 Temmuz gecesinde de her duyguyu canlı yayında yaşayıp aktardım. Birçok devlet adamı ve tabi ki Cumhurbaşkanıyla gerçekleştirdiğim 10 canlı yayın önemli deneyimlerdi. Ama deprem birçok açıdan kırılma noktasıydı. Acı, çaresizlik, inanılmaz kayıpları ve aynı zamanda umudu, yakarışı ve hayatta kalma azmini görmek acısından da karmaşık duygulardı. Bir daha hiç deneyimlememek en büyük duam. Çünkü gerçekten hayatın ne kadar kıymetli ama ne kadar kolay kaybedilebilecek bir şey olduğunu anlattı bana.

Haber Global Ana Haber'in yeni yüzü Salih Nayman: Biriktirdiklerimi arkadaşlarımınkiyle harmanlayıp güvenilir bir Ana Haber için çalışacağız - Resim : 2

Muhabirlik döneminiz de var. Spikerliğe geçiş nasıl oldu? Sizin açınızdan bu iki farklı görevi karşılaştırabilir misiniz?

Aslında ben biraz tersten başladım mesleğe. Üniversitedeyken haber spikerliği yaptım. Üç radyoda spikerlik yaptıktan sonra Işık TV’de haber programı sundum. Ardından askerlik ve Cine-5, Kanal D, Kanal 1 ve Habertürk’te muhabirlik yaptım. Muhabirlik mesleğimizin en önemli alanı hatta temel taşı. İyi bir muhabir olmak en zoru. İyi bir muhabirin bu sektörde başaramayacağı bir iş de yok. Spikerlik ise hemen hemen her şey hakkında bilgi sahibi olmayı gerektiriyor. Ne zaman ne ile karşılaşacağımız belli değil. Çok iyi bir muhabir olmak için yeterli zamanım olmadı ama çok iyi spiker olmak için gayret ediyorum. Spikerlik bütün ekibin emeğini yansıtmak olduğu için de ayrı yük yüklüyor insanın omzuna. Zamanla da o yükün önemini ve değerini daha iyi anlıyor insan. Kısacası spikerlik bütün uzmanlık alanlarında bilgi sahibi olan muhabirlik gerektiriyor bence.

Haber Global Ana Haber'in yeni yüzü Salih Nayman: Biriktirdiklerimi arkadaşlarımınkiyle harmanlayıp güvenilir bir Ana Haber için çalışacağız - Resim : 3

Haber Global'de “Ana Haber” bülteninin yanı sıra “Neden?” tartışma programını da sunacaksınız. Bu programdan da biraz bahseder misiniz?

Tartışma programları toplumdaki yönelimler, hayatın akışında fikir sahibi olmak için çok önemli bir görev ifa ediyor. Çok güçlü bir program ekibi var. Onların emeğini güçlü bir konuk kadrosuyla işlenen konuda soru işareti bırakmadan yansıtmaya çalışacağız. Soru işareti kalmaması için bol bol soru soracağım. Tabii ki en çok da ‘Neden’ diyeceğim. Ne de olsa ‘Neden’ler sonuçlar için en önemli belirleyici.

Hep ekranlarda gördüğümüz bir isimsiniz, ekranda değilken neredesiniz? 

Evde :) Yıllardır akşam yayında olmanın verdiği bir hayat biçimi var. Gündüz evde olma özgürlüğü ama akşam hemen hemen yatma vaktinde eve dönme dezavantajı. Oğlumla olabildiğince vakit geçirmeye çalışıyorum. O uyumadan evde olursam onun için kitap okuyabilmek en keyifli okuma oluyor. Evimizin yeni üyesi Üzüm de önemli bir mesai oldu. Köpek dostları o sorumlulukları iyi bilecektir. Ben yeni öğreniyorum ama çok keyifli. Ufak bir bahçem var ve birkaç metrekarede sebze yetiştirmeye çalışarak (ki bazen başarılı oluyorum) hayatın mucizelerine tanıklık ediyorum. Ama arkadaşlarla geçirebildiğimiz kısıtlı zamanda hayattan çalma gibi geliyor. Arkadaşlarım da genelde sektörden olduğu için zaten çok vaktimiz olmuyor. Bir de uzun uzun araba kullanmak beni rahatlatır. 10 saatlik bir tatil için 22 saat araba kullanabilirim mesela.

Haber Global Ana Haber'in yeni yüzü Salih Nayman: Biriktirdiklerimi arkadaşlarımınkiyle harmanlayıp güvenilir bir Ana Haber için çalışacağız - Resim : 4

Aile sizin için ne ifade ediyor?

Hayatın kendisi. Eşimle tanıştığım günün ne kadar büyük bir şans olduğunu hep düşünürüm. İşimin zorluklarına o benden daha çok maruz kaldı yıllardır. Anlayışı ve sevgisi sayesinde yorulduğum anda bile yola devam edebildim. Oğlumuzla birlikte de sanırım ikimiz için de gerçek hayat başladı. Kocaman bir şükür hissiyatı aile. Aile=Sığınak. Aile=hayat.

Sizin için tatil ne demek? Deniz, güneş mi, yoksa sizdeki tarifi farklı mı?

Saatlerce deniz kenarında vakit geçiremiyorum. Ama gezip yolları denize ulaştırabilmek çok dinlendirici oluyor benim için. Balık tutmak için ise saatlerce denize bakabilirim, tutamasam bile. 15 sene öncesine kadar tatil daha çok dağlar anlamına gelirdi benim için. En büyük huzuru kamp yaparken bulurdum. İstanbul’a geldiğimden beri kamp yapamadım doğru dürüst. Bu soru da dilek için vesile olsun. Umarım tekrar daha fazla sabah güneşini engin dağlarda yüzümle buluşturabilirim.

Haber Global Ana Haber'in yeni yüzü Salih Nayman: Biriktirdiklerimi arkadaşlarımınkiyle harmanlayıp güvenilir bir Ana Haber için çalışacağız - Resim : 5

Bize bilmediğimiz bir yönünüzden bahsedebilir misiniz?

7-8 senedir gitar çalmaya çalışıyorum. Ancak gerekli vakti hiç ayıramadım. Birkaç aydır kendime bu konuda görev verdim. İyi bir dinleyicimdir. Eskiden güzel de türkü söylediğim söylenirdi :)

Salih Nayman emekli olduğunda ne yapmayı planlıyor?

Henüz karar veremedim. Ama her halükârda daha çok film izleyip daha çok kitap okumak isterim sanırım.

Kaynak: Haber Global TV

Salih Nayman Haber Global ana haber