Haber Global 5 yaşında

Haber Global
Haber Global 5 yaşında

Haber Global deneyimli haberci kadrosuyla birlikte, 5. yaşını kutluyor. Yayın hayatına 24 Eylül 2018’de “Türkiye’nin Özgür Sesi” sloganıyla başlayan Haber Global, 5 yılda haberciliğin yeni adresi oldu.

Haber Global; kısa zamanda büyük yükseliş gösteren, Türkiye’nin en genç dijital sosyal medya platformu olan Gloob ve mutfağın sosyal medyadaki yeni adresi Foodeyo gibi yeni dijital içerik üreten markalar yaratarak yayın hayatına devam ediyor.

Haber Global’in tecrübeli editör kadrosunun hazırladığı haber kuşaklarında, gündeme dair bütün yaşananlar canlı yayınlarla izleyicilere sunuluyor. Haber neredeyse, Haber Global oradan aktarıyor. Haber Global muhabirleri, İngiltere’den Ukrayna’ya, Amerika’dan Azerbaycan’a dünyanın dört bir yanındaki haberleri canlı canlı sahadan bildiriyor. Ankara’daki, güçlü, tecrübeli gazeteci ve muhabir kadrosuyla meclis kulislerinde yaşananlar anbean ekrana taşınıyor.

Deneyimli Haber Global muhabir ve kameramanları tarafından; akaryakıt zammını protesto için Paris'te başlayan sarı yelekliler protestolarından Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekâtına Pençe operasyonlarına, Sabiha Gökçen’deki uçak kazasından göçmenlerin Yunanistan sınırından geçişlerine, Covid 19 vakalarının Türkiye’de görülmesine kadar gündeme damga vuran tüm olaylar yakından takip edildi. 44 gün süren 2. Karabağ Savaşı öncesinde, sırasında ve sonrasında yaşananlar 52 gün boyunca anbean ekrana taşındı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile başlayan savaşa 100 gün boyunca Haber Global muhabirleri ülkede kalarak tanıklık etti, yaşananları dünyaya aktardı. Hem İstanbul’un kritik belediye başkanlığı seçimi hem de Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim yarışları tecrübeli habercilerin sunumu, uzman isimlerin analizleri, anlaşılır grafiklerle Haber Global’den izlendi. 10 kenti vuran, “Yüzyılın Felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bölgeye ulaşan Haber Global ekipleri, son gelişmeleri alandan haftalarca ekrana yansıttı. İzmir depreminden Zonguldak ve Giresun’daki sellere, hem Türkiye’nin güneybatısında hem de Yunanistan’da çıkan yangınlardaki kurtarma çalışmalarına birçok gelişme en çarpıcı haliyle sıcağı sıcağına görüntülendi.

Haber Global’in deneyimli isimleri sunduğu haber kuşaklarında, Türkiye’den ve dünyadan gelişmelerle gündemi ekrana taşıyor. Saynur Tezel, Salih Nayman, Serhan Başbahçıvan ve Hilal Özdemir’in sunduğu tartışma programları da Türkiye’de gündemi belirliyor. Ayrıca, kültür sanat, gezi, yemek, sağlık ve yaşam programlarıyla hayata ve insana dair her şey ekrana geliyor.

Kurulduğundan bu yana Haber Global’in başarılı gazetecilerinin imza attığı haberler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Simavi Ödülleri’ne, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nden Türkiye Haber Kameramanları Derneği’ne ve Anadolu Yayıncılar Derneği’ne, Engelsiz Yaşam Vakfı’na kadar pek çok prestijli kurum ve kuruluştan onlarca ödüle layık görüldü.

Haber Global, bir haber kanalından fazlası…

HaberGlobal.com.tr’de Türkiye’den ve dünyadan öne çıkan başlıkların bilinmeyen yüzünün ele alındığı, fark yaratan, araştırma sonuçlarına yer veren, gözden kaçan konuları derleyen “Haber Global Web Özel Haber'lerine de yer veriliyor.

Haber Global; youtube.com, x.com, instagram.com, tiktok.com, facebook.com, threads.net, linkedin.com sosyal medya platformlarından ve WhatsApp kanalından da değerli içeriğini takipçileriyle buluşturuyor.

Haber Global, YouTube'da televizyondaki haber kanalları arasında “Türkiye'de en çok takip edilen ve izlenen haber kanalı” unvanını taşıyor. Yine YouTube’da, Avrupa’da en çok izlenen 3 haber kanalı arasında yer alıyor.

Haber Global Haber Kuşakları

Haber Global’in haber kuşaklarında hafta içi her gün;

06.00’da Elif Özkul ve Emre Buga ile Türkiye’de Sabah

09.00’da Sultan Arınır ile Yeni Gün

12.00’de Hilal Özdemir ile Gündem

15.00’te Saynur Tezel ile Günün Nabzı

18.00’de Çağlar Cilara ile Madde Madde Gündem

19.00’da Salih Nayman ile Ana Haber

00.00’da Sümeyye Yılancı ile Gece Ajansı

18.00’de Dilara Sayan ile Hafta Sonu Ana Haber

Serhan Başbahçıvan, Mine Sarı, Sinem Danacı hafta sonu haber bültenlerini, Nehir Tümer ve Dilara Özer gece haberlerini dinamik bir sunumla, günün en sıcak tartışmalarını, Ankara kulislerindeki son gelişmeleri, Türkiye’de ve dünyada öne çıkan başlıkları ekrana taşıyor.

Hafta içi her gün;

Türkiye ve dünya ekonomisinden son haberler, dövizden borsaya altından emtiaya finansal piyasalarında yaşanan en sıcak gelişmeler Haber Global Ekonomi Müdürü Murat Üzel ile İlke Canpolat'ın sunumuyla Ekonomi Bültenleri ile ekrana geliyor.

Spor dünyasında yaşanan son dakika gelişmeleri, spor haberleri, transferler, takım kadroları, fikstürler ve puan durumları her gün Spor Spikeri Seçil Menteş ve Tuğba Demirtaş’ın sunumuyla “Spor Bülteni”nde ekranlara taşınıyor. Sıcak gelişmeler kimi zaman taraftarların arasından stadyumlardan, kimi zaman ise basketbol sahalarından sporseverlere aktarılıyor. Spor aktiviteleri canlı bağlantılarla ekranlara taşınıyor. Spor gündemindeki gelişmeler, Fatih Demirkol moderatörlüğünde, Sercan Hamzaoğlu ve Burhan Can Terzi’nin yorumlarıyla hafta sonları “Kontra” programında ele alınıyor.

Haber Global spor servisi haber ve yorumlarını YouTube'a da taşıyor. Haber Global “Kontra Youtube” kanalında, haberlerle, yorumlarla, takipçilerden gelen sorular ve interaktif anketlerle sporun nabzı tutuluyor. Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu ve Fatih Demirkol “Kontra’ya Soruyorum”da, kulislerde konuşulanları, transfer haberlerini aktarıyor. Spor muhabiri Ata Selçuk ve Burhan Can Terzi de özel içerik ve röportajlar hazırlıyor.

Türkiye'de hava durumu denince akla gelen ilk isimlerden “Havayı Koklayan Adam” Bünyamin Sürmeli, hava durumuyla ilgili doğru tahminlerini en önce Haber Global izleyicilerine aktarıyor. Hem de 7’den 70’e seyirciler için hava durumuyla ilgili değerli öneriler veriyor. Küresel ısınmaya dikkat çekip, ısı dalgalanmalarının, yangın risklerinin ve hava kirliliğinin de altını çiziyor.

Haber Global Haber Tartışma Programları

Saat 20:30’da;

Salih Nayman ile Neden?,

Saynur Tezel ile Kayıt Altında,

Hilal Özdemir ile Mesele,

Serhan Başbahçıvan ile Müzakere,

haber tartışma programlarında, Türkiye ve dünya gündeminin öne çıkan meseleleri, Haber Global’in deneyimli habercileri tarafından alanında uzman konuklarla değerlendiriliyor.

Haber Global Programları

Haber Global’de;

Çağlar Cilara ile Madde Madde Gündem’de gündemin önemli başlıkları, özel konuklar ve canlı bağlantılarla haberin öncesinde yaşananlar, haberle bağlantılı benzer olaylar madde madde ayrıntılarıyla ele alınıyor. Buket Aydın yorumlarıyla Madde Madde Gündem’e konuk oluyor.

Buket Aydın ile Yüz Yüze’de magazinden sanata, siyasetten spora Türkiye’nin konuştuğu isimlerle yapılan özel röportajlar gündemi belirliyor.

Hakan Ural ile Cumartesi Sayfası’nda, haftanın en çok konuşulan olaylarını farklı açılardan yorumlanıyor.

Narmin Balayeva ile Poster’de ünlülerle yapılan röportajlar, kültür ve sanata dair son haberler, keşfedilmeyi bekleyen mekanlar ekranlarla buluşuyor.

Dilara Sayan ile Sıra Dışı Gündem’de, dünyanın geleceği ve tarihini etkileyen olaylar, insanın, yaşamın ve ölümün gizemi, yeni dünya düzeninin şifreleri gibi birçok farklı alan ve bilinmeyen detaylar alanında uzman konuklarla ele alınıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global