Haber Global 4 yaşında

Haber Global
Haber Global 4 yaşında

Habercilikte Başarılarla Dolu 4 Yıl… Haber Global deneyimli haberci kadrosuyla birlikte, 4. yaşını kutluyor.

“Türkiye’nin Özgür Sesi” sloganıyla 24 Eylül 2018’de, yayın hayatına başlayan Haber Global, 4 yılda doğru ve tarafsız haberciliğin adresi oldu.

Haber Global’in tecrübeli editör kadrosunun hazırladığı haber kuşaklarında, gündeme dair bütün yaşananlar canlı yayınlarla izleyicilere sunuluyor. Haber neredeyse, Haber Global oradan aktarıyor. Haber Global muhabirleri, İngiltere’den Ukrayna’ya, İspanya’dan Azerbaycan’a dünyanın dört bir yanındaki haberleri sahadan bildiriyor.

Deneyimli Haber Global muhabir ve kameramanları tarafından; akaryakıt zammını protesto için Paris'te başlayan sarı yelekliler protestolarından Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatına Pençe operasyonlarına, Sabiha Gökçen’deki uçak kazasından göçmenlerin Yunanistan sınırından geçişlerine, Covid 19 vakalarının Türkiye’de görülmesine kadar gündeme damga vuran tüm olaylar yakından takip edildi. 44 gün süren 2. Karabağ Savaşı öncesinde, sırasında ve sonrasında yaşananlar 52 gün boyunca anbean ekrana taşındı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile başlayan savaşa 100 gün boyunca Haber Global muhabirleri ülkede kalarak tanıklık etti, yaşananları dünyaya aktardı. İzmir depremi, Zonguldak ve Giresun’daki sel, Türkiye’nin güneybatısında çıkan yangınlardaki kurtarma çalışmaları ve birçok gelişme en çarpıcı haliyle sıcağı sıcağına görüntülendi.

Haber Global’in deneyimli isimleri sunduğu haber kuşaklarında, Türkiye’den ve dünyadan gelişmelerle gündemi ekrana taşıyor. Erhan Ertürk, Saynur Tezel ve Senem Toluay Ilgaz’ın sunduğu tartışma programları da Türkiye’de gündemi belirliyor. Ayrıca, kültür sanat, gezi, yemek, sağlık ve yaşam programlarıyla hayata ait her şey ekrana geliyor.

Kurulduğundan bu yana Haber Global’in başarılı gazetecilerinin imza attığı haberler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Simavi Ödülleri’ne, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nden Türkiye Haber Kameramanları Derneği’ne ve Engelsiz Yaşam Vakfı’na kadar pek çok prestijli kurum ve kuruluştan onlarca ödüle layık görüldü.

Haber Global, bir haber kanalından fazlasıdır.

HaberGlobal.com.tr, tarafsız habercilik anlayışıyla gündemin nabzını doğru ve hızlı bir şekilde aktarıyor. “Web Özel Haber”leri, hiçbir yerde olmayan içeriklerle, dünyada neler olup bittiğini anlamaya yardımcı dosyalar ve özel infografiklerle fark yaratmaya devam ediyor. Haber Global; youtube.com, twitter.com, instagram.com, tiktok.com, facebook.com ve linkedin.com sosyal medya platformlarından da değerli içeriğini izleyicilerle buluşturuyor.

Haber Global, YouTube'da televizyondaki haber kanalları arasında “Türkiye'de en çok takip edilen ve izlenen haber kanalı” unvanını taşıyor. Yine YouTube’da, Avrupa’da en çok izlenen 3 haber kanalı arasında yer alıyor.

Haber Global Haber Kuşakları

Haber Global’in haber kuşaklarında hafta içi her gün;

06.00’da Elif Özkul ve Emre Buga ile Türkiye’de Sabah,

09.00’da Sultan Arınır ile Yeni Gün,

12.00’de Senem Toluay Ilgaz ile Gündem,

15.00’te Saynur Tezel ile Günün Nabzı,

19.00’da Buket Güler ile Ana Haber,

00.00’da Sümeyye Yılancı ile Gece Ajansı,

18.00’de Gözde Şeker ile Hafta Sonu Ana Haber,

gece haberleri ve hafta sonu haber bültenlerinde dinamik bir sunumla, günün en sıcak tartışmaları, Ankara kulislerindeki son gelişmeler, Türkiye’de ve dünyada öne çıkan başlıklar ekrana taşınıyor.

Hafta içi her gün;

Ekonomideki son gelişmeler, para piyasalarındaki son durum, borsanın gündemi ve kurlardaki değişiklikler hafta içi her gün Ekonomi Müdürü Murat Üzel ve İlke Canpolat’ın sunumuyla Ekonomi Bültenleri ile ekrana geliyor.

Spor dünyasında yaşanan son dakika gelişmeleri, spor haberleri, transferler, takım kadroları, fikstürler ve puan durumları her gün Spor Müdürü Fatih Demirkol ve Spor Spikeri Melisa Berkalp’in sunumuyla “Spor Bülteni”nde ekranlara taşınıyor. Sıcak gelişmeler kimi zaman taraftarların arasından stadyumlardan, kimi zaman ise basketbol sahalarından sporseverlere aktarılıyor. Spor aktiviteleri canlı bağlantılarla ekranlara taşınıyor. Spor gündemindeki iddialı isimler Haber Global ekranlarında ağırlanıyor.

Haber Global spor servisi haber ve yorumlarını YouTube'a da taşıyor. Haber Global “Kontra Youtube” kanalında, haberlerle, yorumlarla, takipçilerden gelen sorular ve interaktif anketlerle sporun nabzı tutuluyor. Spor muhabiri Sercan Hamzaoğlu ve editör Berk Göl kulislerde konuşulanları, transfer haberlerini aktarıyor. Spor muhabiri Ecem Dinçkal da özel içerik ve röportajlar hazırlıyor.

Türkiye'de hava durumu denince akla gelen ilk isimlerden “Havayı Koklayan Adam” Bünyamin Sürmeli, hava durumuyla ilgili doğru tahminlerini en önce Haber Global izleyicilerine aktarıyor. Hem de, 7’den 70’e seyirciler için hava durumuyla ilgili değerli öneriler veriyor. Küresel ısınmaya dikkat çekip, ısı dalgalanmalarının, yangın risklerinin ve hava kirliliğinin de altını çiziyor.

Haber Global Haber Tartışma Programları

Hafta içi saat 20:30’da;

Senem Toluay Ilgaz ile Neden?,

Saynur Tezel ile Kayıt Altında,

Erhan Ertürk ile Müzakere,

haber tartışma programlarında, Türkiye ve dünya gündeminin öne çıkan meseleleri, Haber Global’in deneyimli habercileri tarafından alanında uzman konuklarla değerlendiriliyor.

Haber Global Programları

Haber Global’de;

Buket Aydın ile Yüz Yüze’de magazinden sanata, siyasetten spora Türkiye’nin konuştuğu isimlerle yapılan özel röportajlar gündemi belirliyor,

Benan Kepsutlu ile Ajanda’da, yerinden hazırlanan çarpıcı haber dosyaları, dünyanın konuştuğu isimlerle yapılan özel röportajlar izleyiciyle buluşuyor,

Narmin Balayeva ile Poster’de ünlülerle yapılan röportajlar, kültür ve sanata dair son haberler, keşfedilmeyi bekleyen mekanlar ekranlarla buluşuyor,

Sahrap Soysal ile Mutfak Hikayeleri’nde, yemeklerin hikayeleri, şehirlerin kültürü, tarihi ve değişimi ziyaret edilen yerlerin belediye başkanlarıyla birlikte ekranlara yansıyor,

Kürşad Tüzmen ile Benim Şehrim’de, sportmen kişiliği ve motosiklet tutkusuyla tanınan eski Devlet Bakanı Tüzmen motosikletiyle cennet ülkemizi karış karış geziyor,

Dilara Sayan ile Sıra Dışı Gündem’de, dünyanın geleceği ve tarihini etkileyen olaylar, insanın, yaşamın ve ölümün gizemi, yeni dünya düzeninin şifreleri gibi birçok farklı alan ve bilinmeyen detaylar alanında uzman konuklarla ele alınıyor,

Dr. Seran Göçer'in sunduğu Çook Yaşa’da, sağlıkla ilgili merak edilen sorulara uzman doktorların verdiği yanıtlar ekrana taşınıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global medya basın