Somali'deki saldırıda 2 Türk hayatını kaybetti

Somali'deki saldırıda 2 Türk hayatını kaybetti

Somali'de bir Türk firmasına gerçekleştirilen intihar saldırısında ölen Türk vatandaşlarının sayısı 2'ye yükseldi. Saldırıda 3'ü Türk 14 kişi de yaralandı.

Somali'de bir Türk firmasına gerçekleştirilen intihar saldırısında ölen Türk vatandaşlarının sayısı 2'ye yükseldi. Saldırıda 3’ü Türk 14 kişi de yaralandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter üzerinden konuya ilişkin açıklama yaptı. Koca, "Somali'de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2’ye yükseldi. Yaralanan 3’ü Türk 14 kişinin tedavisine Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizde devam ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Somali'deki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların aileleri ile yaralanan vatandaşların yakınlarıyla telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine telefonda taziyede bulunan Çavuşoğlu, yaralanan vatandaşların yakınlarına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca firma sahibiyle de görüşerek durum hakkında bilgi aldı, taziye ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Somali'de bu sabah düzenlenen terör saldırısında 2'si Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti.

son dakika son dakika haber