Güç Birliği Partisi Genel Başkanvekili Ertan Özdoğan: Kamu personellerinin maaşları 20 bin liradan az olmayacak

2023 Seçimleri 14 Mayıs Seçimleri
Güç Birliği Partisi Genel Başkanvekili Ertan Özdoğan: Kamu personellerinin maaşları 20 bin liradan az olmayacak

Güç Birliği Partisi Genel Başkanvekili Ertan Özdoğan, TRT'de propaganda konuşması yaptı. Özdoğan, "Kamu personellerinin maaşlarını 20 bin liradan az olmayacak" vaadinde bulundu.

Güç Birliği Partisi Genel Başkanvekili Ertan Özdoğan da konuşmasında, "güçlü Türkiye" idealiyle Güç Birliği Partisini kurduklarını, polemik değil çözüm üreten bir parti olduklarını söyledi.

Türkiye'nin yer altı ve yer üstü zenginliğini halka ulaştıracaklarını vurgulayan Özdoğan, kaynakları ülkenin ve vatanın bütünlüğü ile halkın refahı için kullanacaklarını dile getirdi.

Özdoğan, halkın refahı için asgari ücreti yaşanabilir seviyeye taşıyacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Staj mağduru gibi emeklilik problemlerini çözeceğiz, 45 yaşında isteğe bağlı emeklilik imkânı sağlayacağız. 45 yaş üstü çalışanlara ek ikramiye ve prim sistemleri, 18 yaş altı ve 60 yaş üzeri her vatandaşa asgari ücret prim sistemiyle ek gelir sağlanacak. Vergilendirme sisteminde çığır açacak yeni çözümlerle özellikle küçük esnaflarımız üzerinde büyük bir yük olan stopaj vergilerini kademeli olarak sıfırlayacağız. Esnafa sıfır faizle uygun ödeme planlı kredi imkânı sağlayacağız. Ekonomik kalkınma planımızın tamamı üretim ve kapasite artırımına dayalı olacak. Hammadde üzerindeki dışa bağımlılığı ortadan kaldıracağız. Sanayiden tarıma büyük devrimler yapacağız. Tarımda ziraat mühendislerini Köy Enstitülerine entegre ederek planlı üretime geçeceğiz, çiftçilerimizi sigortalayacağız."

Özdoğan, kamu personellerinin maaşlarını 20 bin liradan az olmayacak şekilde artıracaklarını dile getirerek, şu vaatleri sıraladı:

"Kamu personeli sınavı tarihe karışacak, liyakatli kamu personelleri uygulamaları eğitim projeleri ile atanacak. Üniversite mezunu olan ve atama bekleyen vatandaşlarımız için istihdam üreteceğiz. İşsizliği gençlerin kaderi olmaktan çıkartacağız. Üretici ve çiftçi kooperatiflerini yaygınlaştırıp, kaliteli gıda zincirleri ile tüketicileri buluşturacağız ve ürünleri vatandaşlarımızın çok daha ucuza almasını sağlayacağız."

Kaynak: AA

2023 seçimleri 14 Mayıs seçimleri