Gözler 1 Nisan'a çevrildi... Seçim sonrası hesaplaşacaklar

Haberglobal.com.tr
CHP Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu

CHP’de şimdiden kurultay hesapları yapılıyor. Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu taraftarları seçim sonrası hesaplaşacak. Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultay için 550 delegenin imzasını aldığı kulislerde konuşulmaya başlandı.

"31 Mart'ta CHP başarısız olursa oturup tartışacağız" diyerek hem Özel'e hem de İmamoğlu'na "Ben hala buradayım" mesajı veren Kılıçdaroğlu 1 Nisan'a dönük ilk somut adımı attı. Kurultay için gerekli olan imza sayısını topladı. Yerel seçimlerden çıkacak sonucu beklemeye başladı.

CHP’de, genel başkan Özgür Özel, İBB Başkanı İmamoğlu ve eski genel başkan Kılıçdaroğlu arasındaki 'koltuk savaşı'nda yeni bir gelişme yaşandı. Partiye yakın kaynaklara göre olağanüstü kurultayda 550 delegeden imza için şimdiden söz alan Kılıçdaroğlu, seçim sonrası harekete geçecek.

DELEGEYİ İKNA ETTİ

Büyük kurultayda değişimci kanada kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçim sonuçlarını bekliyor. Ankara’daki ofisinde çalışmalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, olası seçim hezimeti sonrası kurultay kartını açacak.

Özel ve İmamoğlu tarafından söz verildiği halde aday gösterilmeyen belediye başkanları ve meclis üyelerini de alarak yeniden partiye dönmenin hesaplarını yapan Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay için 550 delegeyi imza vermeye ikna etti. Resmi başvuru için ise yerel seçimlerin beklendiği öğrenildi.