Gölcük depreminde hafızalara kazınan o karenin foto muhabiri Hatay'da kaybolan akrabalarını arıyor

Hatay Deprem
Gölcük depreminde hafızalara kazınan o karenin foto muhabiri Hatay'da kaybolan akrabalarını arıyor

1999 Gölcük depreminin sembolü olarak zihinlere yerleşen kareyi çeken foto muhabiri Abdurrahman Antakyalı, Antakya depreminden sonra kendilerinden haber alınamayan akrabalarını arıyor.

99 depreminin sembolü olarak zihinlere yerleşen kareyi çeken foto muhabiri Abdurrahman Antakyalı, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası enkaz altından çıkarılan akrabalarının bazılarından haber alınamadığını duyurdu.

“Halamın oğlunun oğlu, eşi ve iki çocuğu Antakya'da çöken apartmanlarının enkazından çıkarılmış ancak nerede olduklarını bulamıyoruz” diyen Antakyalı, devamında belirsizliğin kendileri için acı verdiğini dile getirdi:

“Üzüntümüz büyük, belirsizlik acı veriyor... Tek ricamız, Hatice ablamızın evlat ve torunları için hazırlattığı aşağıdaki görselin paylaşılması.”

ABDURRAHMAN ANTAKYALI KİMDİR?

Abdurrahman Antakyalı İskenderun’da doğdu. Gazi Üniversitesi Basın Yayın Y.O Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünde üniversite eğitimini tamamladı. Meslek yaşamına 1989 yılında başladığı Anadolu Ajansı adına yurtiçi ve yurtdışında savaş, spor, siyaset gibi alanlarda çok sayıda önemli olayı takip etti.

 1999 -2003 yılları arasında Foto Muhabirleri Derneği başkanlığı görevini yürüten Antakyalı, 2003 yılında yayına başlayan basın fotoğrafçılığı portalı fotomuhabiri.com sitesinin de kurucusudur.

Ankara ve Hacı Bayram Üniversitesi İletişim Fakültelerinde Basın Fotoğrafçılığı dersi veren Abdurrahman Antakyalı, Türkiye’nin pek çok ilinde fotoğraf üzerine seminer, konferans ve söyleşilere katılıyor, basın fotoğrafçılığı üzerine yazdığı yazılarla deneyimlerini paylaşıyor.

23 yıl foto muhabiri ve editör olarak çalıştığı Anadolu Ajansı’ndan 2012 yılında ayrılan Antakyalı, basın fotoğrafçılığı alanında pek çok ulusal ve uluslararası ödüle sahip.

Abdurrahman Antakyalı halen, Depo Photos fotoğraf ajansının başkanlığını yapıyor.

 

Gölcük Depremi 99 depremi Hatay deprem