Gökhan Zan'dan ilk açıklama: Tehdit ve şantaja maruz kaldım

HATAY / DHA
Hatay Türkiye İşçi Partisi Gündem haberleri
Gökhan Zan'dan ilk açıklama: Tehdit ve şantaja maruz kaldım

TİP'in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan, tehdit ve şantaja maruz kaldığı iddiasıyla İskenderun Adliyesi'ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay'dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ın adaylığı geri çekildi.

Adaylık süresi boyunca tehditlere ve şantajlara maruz kaldığını ifade eden Zan, İskenderun Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Lüftü Savaş adına yanına gelen kişilerce; adaylıktan çekilmesi yönünde kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini öne süren Gökhan Zan, sahte kayıtlarla itibarsızlaştırma yönünde şantajlara maruz kaldığını iddia etti. Şantaj ve tehditlere boyun eğmediğini dile getiren Zan, bugün adliyeye gelerek suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Hedefinden bir milim şaşmadığını aktaran Zan, Lütfü Savaş'ı eleştirdi.

Avukat Deniz Kızıl, müvekkili Gökhan Zan'ın kişisel verilerini hukuka aykırı olarak ele geçirerek, farklı montaj yöntemleriyle şantaj malzemesi yapıldığını ifade ederek, seçme ve seçilme hakkını ihlal eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktardı. Delilleri savcılığa sunduklarını kaydeden Kızıl, "İlgili yasal işlemi başlattık. Bundan sonrası adaletin eline bırakılmıştır" dedi.