Gökçeada ve Bozcaada'ya feribot seferleri yapılamıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çanakkale hava durumu
Gökçeada ve Bozcaada'ya feribot seferleri yapılamıyor

Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan lodos fırtınası nedeniyle bugün Gökçeada ve Bozcaada'ya feribot seferleri yapılamıyor.

Lodos fırtınası, Kuzey Ege Denizi'nde etkili oluyor ve deniz ulaşımında aksamalara yol açıyor. Gestaş firması, olumsuz hava koşulları nedeniyle Gökçeada- Kabatepe ve Bozcaada- Geyikli arasında bugünkü tüm tarifeli feribot seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

NORMAL OLARAK DEVAM EDEN SEFERLER

Boğaz hattında ise Çanakkale- Eceabat, Çanakkale- Kilitbahir ve Gelibolu- Lapseki arasındaki feribot seferleri normal olarak devam ediyor. 

METEOROLOJİ'DEN DENİZLER İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden denizlerde beklenen fırtınaya yönelik uyarı yapılmıştı.

Yapılan uyarıda şöyle denildi:

MARMARA DENİZİ

Marmara Denizi’nde rüzgarın; yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın; öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

EGE DENİZİ

Ege Denizi’nde rüzgarın; yarın (Pazartesi) günün ilk saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, güneyinde yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın; akşam saatlerinde kuzeyinde, akşam saatlerinden sonra Güney Ege’nin kuzeyinde, Salı günü (02.02.2021) öğle saatlerinden sonra Güney Ege’nin güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

AKDENİZ

Batı Akdeniz’de rüzgarın; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın; Salı günü (02.02.2021) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Çanakkale feribot seferleri iptal edilen seferler Çanakkale haberleri hava durumu