Giresun sele teslim! Ev ve iş yerleri su altında kaldı: 1 kişi kayıp

Gündem haberleri Giresun Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Giresun'da sel felaketi yaşandı. Ev ve iş yerleri su altında kaldı, mahsur kalanlar tahliye edildi. Sel nedeniyle bir kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bir kaç gündür etkili olan şiddetli yağışlar Giresun'un Duroğlu beldesinde sel, heyelan ve su baskınlarına yol açtı. Belde merkezinden geçen Çengel Deresi'nin taşması sonucu dağlardan gelen çakıl, moloz ve ağaç parçaları belde merkezinde büyük maddi hasara yol açtı.

1 KİŞİ KAYIP

Duroğlu Belde Belediye Başkanı Halil Çetin, selde bir kişiden henüz haber alınamadığını açıkladı. Çetin, “Şu ana kadar bir can kaybı yaşanmadı ama Çağlayan Mahallemizde Rıdvan Coşar adlı vatandaşımızdan haber alamıyoruz. Daha önceki yıllarda dere taşması olayımız vardı ama bu ondan da büyük bir afet. Her tarafımızı yıktı. Büyük heyelanlar oluştu” dedi.

Çok sayıda araç çamur yığınları altında kalırken, teresubat belde merkezinde hasara neden oldu. Ev ve iş yerlerini su basarken, ekipler kepçe yardımı ile evlerinde mahsur kalan vatandaşların yardımına koştu.

AFAD ve Kızılay ekipleri vatandaşları kurtarmak için yoğun çaba sarfetti. Yollarda da çok sayıda heyelan yaşanırken, beldeye bağlı bir çok köy yolu heyelan nedeniyle kapandı. Bir çok tarım arazisi ve fındık bahçesi sel suları nedeniyle zarar gördü.

Kaynak: İHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Giresun Gündem haberleri