Genelge gönderilmişti: CHP'de peş peşe istifalar!

CHP Gündem haberleri
Genelge gönderilmişti: CHP'de peş peşe istifalar!

Cumhuriyet Halk Partisi'nda İzmir, Karabük, Tunceli ve Çorum İl başkanları milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

CHP Genel Merkezi’nin 22 Kasım’da il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgede, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifa dilekçelerini 26 Aralık'a kadar parti genel sekreterliğine iletmeleri istenmişti.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır da bugün basın toplantısı düzenleyerek milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa öncesi konuşan Çakır, “Partimizin iktidara gelmesi noktasında 2011 yılından bu yana tüm üyelerimizle en iyisini yapmaya çalıştım. 2018 yılında uzun yıllar sonra bir milletvekili, 2019’da da Safranbolu belediye başkanlığını kazanma başarısı gösterdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini belirten Çakır, hedeflerinin iktidar olmak olduğunu söyledi.

 

CHP İZMİR İL BAŞKANI YÜCEL, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin il başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenledi. Yücel, 2023 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini bildirdi.

"HER SON, AYNI ZAMANDA YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bu mücadelenin bir parçası olarak, 5 yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm il başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim. Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bizim bir unvana, mevkiye makama ya da titre ihtiyacımız yok. CHP üyesi olmak zaten bize en büyük sorumluluğu yüklüyor" şeklinde konuştu.

BAŞKAN TUNÇ SOYER: "BU DAVA HEPİMİZİN DAVASI"

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, Deniz Yücel'in basın açıklamasında yer aldı. Soyer, "Bu dava hepimizin davası. Biz de bu davanın neferleriyiz. Ekmek, özgürlük, adalet, cumhuriyet, demokrasi davası. Biz bu davanın bekçileriyiz. Nöbet yerleri değişiyor; çünkü hiçbir nöbet sonsuza dek sürmez. Bizim yoldaşlığımız bitmeyecek. Makam ve mevkiler değişse de, davamız devam edecek. Ben başarılar diliyorum, yolumuz hiç ayrılmayacak, sadece yeni bir nöbet yeri olacak” dedi.

TUNCELİ İL BAŞKANI ALİ MUSTAFA ÇELİK İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, genel seçimlerde partisinden milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Konuya ilişkin CHP İl Başkanlığı’nda CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek ve partililerin katılımıyla açıklama yapan Ali Mustafa Çelik, “Yaklaşık 3 yıldır onurla, gururla ve şerefle yürüttüğüm Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevimden, milletvekili aday adayı olmak için bugün ayrılıyorum. Bu zor süreçte Tunceli’de Cumhuriyet Halk Partisini temsil etmek ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışmak, hayatımın en onurlu, en şerefli mirası oldu” dedi.

Açıklamaya katılan CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ise, il başkanı ile gayet uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, “Kendisi şimdi de yeni bir yola çıktı. Bu yeni yolda Allah yolunu açık etsin diyorum” diye konuştu.

CHP İL BAŞKANI TAHTASIZ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız da bugün basın toplantısı düzenleyerek milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Tahtasız, yönetim organları ve yol arkadaşlarıyla yaptıkları istişareler sonucu aldığı kararı açıklayarak, milletvekili aday adayı olmak amacıyla İl Başkanlığından ayrıldığını bildirdi.

Siyasi yaşantısına 1999 yılında CHP'ye üye olarak başladığını hatırlatan Mehmet Tahtasız, "2003 yılında CHP Merkez İlçe ve İl Yöneticisi olarak devam ettim. 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi olarak görev aldım. 2018 yılı 24 Haziran Milletvekili genel seçimlerinde milletvekili adayı oldum. 23.02.2020 tarihinde 37. Olağan Çorum İl Kongresinde İl Başkanı olarak seçildim. Yaklaşık 3 yıl boyunca büyük bir onur ve şerefle yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden CHP Çorum Milletvekili aday adayı olmak için bugün itibari ile ayrılıyorum" dedi.
Bu onurlu görevin evlatlarıma gelecekte büyük miras olarak kalacağını inanıyorum diyen Tahtasız, "Bundan sonraki süreçte CHP Çorum Milletvekili Aday adayı olduğumu bildiriyor, yol arkadaşlarımla birlikte verdiğimiz bu kararımızın partimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Kaynak: İHA

CHP istifa