Gebze'deki katliamda hayvanlar poşet içinde can çekiştiler

Gebze Kocaeli Hayvana Yönelik Şiddet Kedi Köpek

Kocaeli Gebze'de belediyeye ait sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde çöp torbaları içinde 45 hayvan ölü bulundu. Hayvanların bazılarının ise can çekiştiği görüldü. Gebze Belediyesi hayvanların trafik kazası ve sağlık sorunları nedeniyle öldüğünü iddia etti. Kocaeli Valiliği de olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Hayvanları ziyaret etmek için, rehabilitasyon merkezine gittiler. Gördükleri karşısında şoka uğradılar.

Belediyeye ait merkezdeki hayvanları torbalar içinde çöp konteynerinde buldular. Üstelik aralarında hala yaşayanlar da vardı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde belediyeye ait sokak hayvanları rehabilitasyon merkezini ziyaret eden bir kişi, önceden merkezde gördüğü hayvanların olmadığını fark etti.

Etrafı gezen kişi merkezin arka tarafındaki çöp konteynerlerinde ölmüş hayvanları görünce durumu ekiplere bildirdi. Hayvanseverler rehabilitasyon merkezi önünde toplandı.

Merkezde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga çöp poşetleri içerisinde ölü bulundu. Hayvanların iğneyle zehirlenerek öldürüldüğü öne sürüldü.

Gebze Belediyesi'nden de konuya ilişkin açıklama yapıldı. Görüntülerin trafik kazası, sağlık sorunları gibi çeşitli nedenlerle ölen hayvanlara ait olduğu ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Kocaeli Valiliği'nden olaya ilişkin açıklama geldi.

Rehabilitasyon merkezindeki görüntülerle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlükleri'nin araştırmalara başladığı kaydedildi.