Gazeteci Hıncal Uluç yoğun bakıma kaldırıldı

Gündem haberleri
Gazeteci Hıncal Uluç yoğun bakıma kaldırıldı

Son dakika gelişmesine göre; gazeteci Hıncal Uluç, yoğum bakıma kaldırıldı. Haberi, gazeteci Tahir Kum, sosyal medyadan duyurdu.

Hürriyet gazetesi yazarı Tahir Kum, Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç'un yoğun bakıma kaldırıldığını duyurdu.

Gelişmeyi Twitter'daki hesabından duyuran Tahir Kum, "Bayram vesilesiyle sevgili Öcal Uluç üstadımı, abimi aradım... Sesi çok kötü geliyordu... Sebebi; Hıncal abi yoğun bakıma alınmış... Allah'a Teala acil şifalar ihsan eylesin" ifadelerini kullandı.

Kum, Hıncal Uluç'un rahatsızlığı hakkında ise bir bilgi vermedi.

Gazeteci Hıncal Uluç yoğun bakıma kaldırıldı - Resim : 1

HINCAL ULUÇ KİMDİR?

Hıncal Uluç 1 Kasım 1939'da Kilis'te doğdu. İlkokula Bandırma'da başladı, 1950 yılında Kilis'te bitirdi. 1952 yılında Antakya'da başladığı ortaokula eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesi'nde tamamladı.

Bir dönem İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gören Uluç, sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazandı.

Yenigün gazetesinde spor sayfası hazırlamaya başlayan Uluç, gazeteciliğe ilk adımını atmış oldu.

1967 yılında askerlik görevini tamamlayan Uluç, Yankı'da çalışmaya başladı. Yankı'daki ekip, eski Yenigün ekibi olduğu için uyum problemi yaşamadı. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinde paralel olarak haftada iki gün spor yazıları yazdı.

1990 senesinde Sabah'ta yazmaya başlayan Uluç, 1994 senesinde uğradığı bir silahlı saldırı sonucu topuğundan vuruldu.

2004 yılında Antalya Valisi Alaaddin Yüksel hakkında yazdığı bir yazıdan dolayı 2008 yılında 1 ay hapis ve 898 TL para cezasına çarptırıldı.

Hıncal Uluç şu an Sabah gazetesinde yazıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Hıncal Uluç