Gazeteci Faruk Aksoy: Bir memlekette iyi futbolcu yetiştirebiliyorsan iyi sığır da yetiştirebilirsin

Haber Global

Gazeteci Faruk Aksoy, belediyelerin maaşlara zam uygulamasını değerlendirirken, futbol dünyasından dikkat çeken bir örneklendirme yaptı.

Gazeteci Faruk Aksoy, belediyelerin zam yarışını değerlendirirken Türkiye'deki futbol kulüplerinin mali durumlarıyla ilgili de değerlendirme yaptı.

Aksoy,  "Her seferinde başta bir uyarı yaparak cümlelerimi kurayım. Umarım söylediklerim yanlış anlaşılmaz. Ben futbolu çok severim. Şöyle, bir ülkede aslında bir şey doğruysa birçok şey doğru olur, birçok şey yanlışsa birçok şey yanlış olur. Bir memlekette iyi futbolcu yetiştirebiliyorsan iyi sığır da yetiştirebilirsin. Kulübün borcu 1 milyara yaklaşmış, sen şirketinden çıkıp bir başka yapıya geliyorsun, burada her şey karda da orada nasıl zararda. Belediyeler en fazla maaşı kim verir yapıyor. Hakkıyla çalışan herkesin aldığı her kuruş helaldir. Mesele şu, parayı kendi ödemediği için AK Partili, MHP'li, İYİ Partili belediye, ne verirse bir katı. Asgari ücrete yüzde 80 zam yapabiliyor musun, hayır. Brezilya'da bir futbolcu varmış diyorsun, ben onu alacağım diyorsun, kulübün ya nasıl olsa sen ödemiyorsun, 10 milyon dolar ödüyorsun, kulübün batıyor. Belediyeler yüzde 80 zammı nereden veriyor, belediye fabrika değil ki, belediye hizmet yapan bir yer" dedi. 

Kaynak: Haber Global TV

Faruk Aksoy Haber Global Futbol kulüpleri