Cüneyt Özdemir'den "Aşılanmak istemeyen personel okula gelmesin" çıkışı

koronavirüs
Cüneyt Özdemir'den "Aşılanmak istemeyen personel okula gelmesin" çıkışı

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan aşı kararlarına ilişkin sosyal medyadan "Aşılanmak istemeyen personel okula gelmesin. Eğitimcilere aşı zorunlu tutulsun" çıkışı dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası okulların 6 Eylül'de başlayacağını açıklamıştı. Erdoğan, "Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrenciyle irtibatlı henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az iki defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

CÜNEYT ÖZDEMİR'DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bir veli olarak okulların açılıyor olması çok iyi haber ancak eğitim personelinin her bireyinin aşılanmasını da önemli buluyorum. Aşılanmak istemeyen personel okula gelmesin. Eğitimcilere aşı zorunlu tutulsun. Çocuklarımızı riske atmayın lütfen. Milli Eğitim Bakanı'nın sosyal medya hesabı olmadığı için uyarı üzerine twiti silip, düzeltip tekrar attım" dedi.

 

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YENİ YOL HARİTASI BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanı Özer açıklamasında "Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız; okula maske takarak gelecekler. Öğrenci ve personelimizin okul içinde maskeye ihtiyaç duymaları durumunda okul idarelerimiz ücretsiz maske temin edecek. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları okul yönetimleri tarafından sınırlandırılacak" şeklinde konuşmuştu.

aşı Milli Eğitim Bakanlığı MEB Yüz Yüze Eğitim koronavirüs aşı