Fuat Oktay: KKTC vatandaşları Türkiye'deki sağlık sisteminden yararlanacak

Fuat Oktay Recep Tayyip Erdoğan KKTC

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel  basın toplantısı düzenledi. Oktay, "KTC vatandaşlarına Türkiye’deki sağlık sisteminden Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız gibi yararlanma hakkı getiriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleştirildi.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da yer aldı.

Fuat Oktay: KKTC vatandaşları Türkiye'deki sağlık sisteminden yararlanacak - Resim : 1

Görüşme sonrası KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, basın toplantısı düzenledi. 

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle hassasiyet gösterdiği bir müjdemizi paylaşmak isterim.

(KKTC vatandaşları) Türkiye’deki sağlık sisteminden Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız gibi yararlanma hakkı getiriyoruz. Bu çerçevede iki ülke sigorta sistemleri entegre edilecek.

 Denizin altından Torosların suyunu Kıbrıs Türkü kardeşlerimize ulaştırdığımız gibi şimdi de kablo ile elektrik temini projesini başlatıyoruz.

KKTC'nin tanınması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Maraş'ın hayat bulması için KKTC hükümetine desteğimiz sürecek. Çözüm odaklı bir anlayışla mücadelemize devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay KKTC Başbakanı Ünal Üstel KKTC