Flaş iddia! Ulaştırma Bakanı Turhan Kanal İstanbul ihalesi nedeniyle mi görevden alındı?

Kanal İstanbul Projesi
Flaş iddia! Ulaştırma Bakanı Turhan Kanal İstanbul ihalesi nedeniyle mi görevden alındı?

Ulaştırma Bakanı Turhan'ın görevden alınmasıyla ilgili perde arkasında ne yaşandığı kamuoyunun merak konusu oldu. Sabah Yazarı Barlas, "Kanal İstanbul ihalesi nedeniyle mi görevinden alındı?" başlıklı yazısında dikkat çeken yorumlar yaptı.

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, önceki gün gece yarısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alındı. Yerine ise Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı.

Cahit Turhan'ın görevden alınmasıyla ilgili perde gerisinde ne yaşandığı kamuoyunun merak konusu.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas ise köşesinde Kanal İstanbul ihalesini "gaf" olarak niteledi. Mehmet Barlas'a göre "İş yerleri kapanırken, insanlara evde oturmaları önerilirken ve şehirler arası yolculuklar bile kısıtlanırken ve ayrıca işletmelerin ekonomik darboğazları aşmaları için 100 milyarlık bir fon ön tedbir olarak tahsis edilirken, Kanal İstanbul için ihale açmak en azından gündemin farkında olmamak anlamına gelmiyor muydu?"

Barlas şöyle yazdı:

"Sonuçta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın görevine son verdiği ve yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu'nun atandığı açıklandı. Bu görevden almanın sebebi açıklanmadı. Ama yaygın kanaate göre, sebep zamansız ve yersiz Kanal İstanbul ihalesiydi."

Kanal İstanbul Ulaştırma Bakanı