Firari FETÖ'cü Mehmet Kamış yakalandı

FETÖ İzmir Gündem haberleri
Firari FETÖ'cü Mehmet Kamış yakalandı

İzmir'de MİT ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonunda, FETÖ'nün sözde üst düzey yöneticilerinden Mehmet Kamış gözaltına alındı.

Operasyon, MİT ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapıldı.

FETÖ/PDY kapsamında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçundan hakkında yakalama emri olan, örgütün kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı yapmış ve örgütün üst düzey yöneticilerinden olduğu anlaşılan Mehmet Kamış Çeşme'de yakalandı. 

EDİRNE’DE 10 FETÖ ÜYESİ TUTUKLANDI

Edirne’de jandarma ekipleri tarafından son bir hafta içerisinde yapılan faaliyetler neticesinde yasadışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 11 FETÖ/PDY örgüt üyesi yakalandı. Gözaltına alınan 11 FETÖ şüphelisinden 10’u sevk edildiği makamlarca tutuklanarak Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

 

FETÖ'DEN ARANAN ŞAHIS POLİSTEN KAÇAMADI

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyesi şahıslara yönelik çalışma yapıldı. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda; hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla aranması bulunan bir şahıs yakalandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıs, adli makamlara sevk edildi.

KONYA MERKEZLİ 4 İLDE FETÖ OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri Mahrem yapılanmasında görev aldığı tespit edilen 15 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Konya merkezli İstanbul, Ankara ve Erzincan illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon çerçevesinde, 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Konya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğüne götürüldü. Firari olan 3 şüphelinin ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İHA