Filiz Tekin'in organlarının nakledildiği 3 kişi hayatını kaybetmişti! Soruşturma başlatıldı

Filiz Tekin'in organlarının nakledildiği 3 kişi hayatını kaybetmişti! Soruşturma başlatıldı

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Filiz Tekin'den organ nakledilen 3 kişinin ölümüyle ilgili Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, eşi İbrahim Tekinin, "Bakımsızsın" diyerek darbetmesi sonucu hastaneye kaldırılan ve geçen 15 Aralık'ta beyin ölümü gerçekleşen Filiz Tekin'in organlarının bağışlanması kararı alındı ve aynı gün Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan operasyonlarla, Tekin'in 2 böbreği Münire İnanç ve Ali Uslu'ya, karaciğeri ise Arife Aykut'a (60) nakledildi.

Nakil işlemlerinin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra, Münire İnanç ve Arife Aykut fenalaşınca, Ege Üniversitesi'ndeki Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı. Hastalardan İnanç geçen perşembe günü, Aykut ise geçen cuma günü hayatını kaybetti.

Ali Uslu ise 28 Aralık'ta fenalaşarak, Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı.  10 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Uslu da dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. 

Aileler, olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 3 kişinin ölümüyle ilgili Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.


son dakika son dakika haber