FETÖ lideri kaçırıldı mı? "Fetullah Gülen uyutuldu" iddiası

HABER MERKEZİ
Gündem haberleri FETÖ son dakika

FETÖ'deki gruplar arasındaki kavgalara her geçen gün yenisi ekleniyor. Örgüt içindeki liderlik kavgası bir kez daha gün yüzüne çıktı. Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da uyutulduğu iddia edildi.

Türkiye'nin operasyonlarıyla darbe üstüne darbe yiyen FETÖ'de kavgalara yenisi eklendi. Gazeteci Nedim Şener "FETÖ lideri öldü mü, kaçırıldı mı?" sorularını değerlendirdi.

Nedim Şener "Yaşıyorsa da yaşayan bir ölü. Ortada bir operasyon var. Türkiye'de hala canlı ve etkili bir terör örgütü. yeni kumpaslar kurabilecek bir yapı. ABD istihbaratının gözetiminde olan bir elebaşı "Kaçırıldı" iddiaları örgüt üyelerinin birbirinden kaçırılmasından bahsediliyor olabilir. Ölür ise tarikatlardan olan bir şey liderliğe başkasını ismini söylemiştir. FETÖ'de 3-4 grup oluştu. Bunlar operasyoncu grup. Yani bu konuşulanlar FBI'nın gözetiminde olan birinin kaçırılması mümkün değil" yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Elebaşı Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, Fetullah Gülen'in en yakını olarak bilinin Cevdet Türkyolu ve ekibi tarafından kaçırıldığını söylemiş tartışmalar başlamıştı. Paylaşımında Gülen'in Pensilvanya'daki evinde olmadığını iddia etmişti.

Ebuseleme Gülen 15 Temmuz darbe girişimini itiraf ederek Hain planın örgüt yöneticileri Barbaros Kocakurt, Cevdet Türkyolu ve Adil Öksüz'ün başını çektiği "İstişareler" grubu tarafından planlandığını iddia etmişti.

Bazı paylaşımlarının örgütteki bu grup tarafından silindiği öne sürülmüştü