Faruk Aksoy'dan özel okul tepkisi: Kardeşim bu böyle olmaz, eğitim bu!

Ekonomi haberleri

Gazeteci Faruk Aksoy, özel okulların fahiş fiyatlar belirlemesine Haber Global canlı yayınında sert tepki gösterdi.

Rekabet Kurulu, İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren 5'i Fransa menşeli 13 özel okul hakkında rekabet soruşturması başlattı.

Konuya ilişkin Haber Global'de değerlendirmede bulunan Gazeteci Faruk Aksoy, "Okul fiyatı arttırmış. Ben 250 - 300 bin lira yıllık liseye para ödendiğini biliyorum. Bir öğrenci liseye gidiyor, 300 bin lira para ödüyor. 300 bin lira benim ve benim gibi düşünenler için büyük para demek. Ama şöyle bir durum var o zaman bu 300 bin lirayı ödeyebilecek durumdayım diyelim ben. Durumu bırak, kafam da buna yatkın. İster 3 öderim ister 5 öderim. 'Sanane' diyenlerdenim. Bu sefer okul da aynı şekilde, biz yukarıda bir hayat kurmuşuz arkadaşım. Tinatiğin sen altındasın, ben yukarıda bir hayat kurmuşum, 300 veririm, 500 veririm, 1 milyon veririm böyle rahatım ben..." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Aksoy, "Şimdi devletimiz diyor ki arkadaş senin o yukarıda kurduğun hayat diyor rahatsız etmeye başladı herkesi. Okulda müthiş ayrıcalık öyle mi, öyle... Sosyal hayatta müthiş bir ayrıcalık. Şurada ayrıcalık, burada ayrıcalık bir taraftan bantlardaki arabalar daha inmeden satılıyor. Üretilmemiş araba 10-15 milyonluk arabalar ayakta satılıyor. Öteki taraftan çocuk öğle yemeğinde kantinde 25 lira olmuş tost onu yiyebilir mi diye düşünen 10 milyonlar. Peki bu Faruk Aksoy buralarda böyle bağır, çağır, kardeşim bu böyle olmaz, olmaz eğitim bu! Tevhîd-i Tedrîsât Kanunu var, öyle benim param çok diye bu işlere giremezsin. Benim param var her şeyi belirlerim diyemezsin. Bir ülkenin kaderi söz konusu." diye tepki gösterdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Özel okul fiyat