Faik Öztrak’tan İmamoğlu'na mesaj: Kurultaya kadar belediye başkanları kendi işlerine yoğunlaşacak

CHP Asgari ücret Faik Öztrak Ekrem İmamoğlu
Faik Öztrak’tan İmamoğlu'na mesaj: Kurultaya kadar belediye başkanları kendi işlerine yoğunlaşacak

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada parti olarak asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini düşündüklerini söyledi. CHP'deki değişim talepleri ile ilgili de konuşan Öztrak, "Kurultaya kadar belediye başkanları kendi işlerine yoğunlaşacak" dedi.

CHP'nin de asgari ücret önerisi belli oldu.  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada "Biz CHP olarak asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

Önceki Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in 500 dolar bazında asgari ücret vadettiğini ifade eden Öztrak, “Ama şimdi hem hükümetten hem işveren tarafından ‘TL konuşalım’ sesleri yükseliyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşçiyi hangi enflasyona göre ezdirmeyeceksiniz? TÜİK’in makyajlı tüketici enflasyonu mu? Gıda enflasyonu mu? İstanbul Ticaret Odası’nın enflasyonu mu?

Yoksa bağımsız araştırmacıların enflasyonu mu? Bir tek asgari ücretin en son ilan edildiği yılbaşından bu yana enflasyon nedeniyle, emekçinin ücretindeki erimeyi telafi etmek yetmez. Emekçiyi yılın kalanında enflasyona ezdirmemek için, beklenen enflasyon ve refah payı kadar da bir ilave artış yapmak gerekir. Ve tabii yapılacak artışta açlık ve yoksulluk sınırlarını da dikkate almak gerekir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Yaptığımız hesaplamalar ve görüşmeler çerçevesinde, asgari ücretin, en az 15 bin lira olması gerektiğini düşünüyoruz.”

"BELEDİYE BAŞKANLARI KENDİ İŞLERİNE YOĞUNLAŞACAK"

Öztrak, konuşmasının son bölümünü parti içinde esen değişim taleplerine ayırdı. Faik Öztrak, şunları söyledi:

“Evet istediğimiz sonuçları alamadığımız genel seçim geçirdik. Son genel seçimde, 25 milyondan fazla insanın oyunu aldık. Ama seçimi kazanamadık. Şimdi bu yüzde 48 oranındaki millet desteğini korumak, Bunun üzerine ezici bir zafer inşa etmek için, Çok çalışma zamanı. Bu çerçevede, Cumhuriyet Halk Partisi kongreler sürecini başlattık. Partimizin eksiklerini giderme, Yenilenme ve değişim sürecini üyelerimize ve delegelerimize emanet ettik. Mahalle, ilçe ve il kongrelerimizi kimsenin gölge etmediği rekabetçi bir ortamda, aklıselimle, zamanında tamamlamaya çalışıyoruz. Biz bu süreci en sağlıklı şekilde götüreceğiz. Her konuşmasında partimize yüklenmesi CHP’den ne kadar korktuğunu göstermektedir. O ne kadar konuşursa konuşsun biz milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. İl Kongrelerimizin sona ermesine ve Parti Meclisimizin Kurultay tarihimize karar vermesine kadar Genel Merkezimiz, Meclis Grubumuz, Belediye Başkanlarımız kendi işlerine yoğunlaşacak. Üyelerimiz, delegelerimiz işini yapacak, örgütümüzü, Genel Merkezimizi ve tüzüğümüzü yenileyecek yapıyı büyük bir olgunlukla inşa edecek. Biz bir asırdır bu topraklara aydınlık yarınların umuduyuz. Bu umudu güçlendireceğiz yerel seçimlerde hep birlikte. Bu gidişe dur diyeceğiz.”

‘PARTİMİZDE DEĞİŞİM İSTEMEK SUÇ DEĞİL’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim talebine dönük soruya Öztrak, “Değişimin kapsamına kurultay delegelerimiz yanıt verecek” dedi.

Kurultayın 29 Ekim’de yapılacağına dair iddiaya ise Öztrak, “Kurultay tarihine karar verme yetkisi Parti Meclisi’mizdir. Benim onlar adına konuşma yetkim yoktur” yanıtını verdi.

Değişim isteyen il başkanlarının görevden alınıp alınmayacağına dair soruya Öztrak, “Partimizde değişim istemek suç değildir. Genel başkanımız da değişimin önünü açacağını defalarca söylemiştir” dedi.

Kaynak: Haber Global TV

CHP Faik Öztrak Asgari ücret Ekrem İmamoğlu seçim