Fahiş kira artışına hapis cezası geliyor! Bakan Bozdağ açıkladı: 3 alternatif hazırladık

Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı
Fahiş kira artışına hapis cezası geliyor! Bakan Bozdağ açıkladı: 3 alternatif hazırladık

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını, fahiş kira artışlarına yaptırım getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını açıkladı. Bozdağ, "Fahiş kira artışı yapanlara hapis cezası gündemde. Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV canlı yayınında Gökhan Gerçek'in sorularını yanıtladı.

Kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını söyleyen Bozdağ, konuyla ilgili 3 alternatif hazırladıklarını belirterek  şunları ifade etti:

''Bir yaptırım getirme durumu söz konusu. Hapis cezası, adli ve idari para cezası gibi alternatifler hazırladık. Bir yaptırım olduğu takdirde insanlar bu yasağa uymak için daha özenli davranırlar. Sırf haksız kazanç elde etmek için buna giriyorlarsa bunun yaptırımı olacak. Bunun çalışması var.

Sadece kira değil bazı tüketim maddelerindeki fahiş artışlarla ilgili de düzenlemelerimiz var. Bunların dünyadaki örneklerini de inceleyeceğiz. Sadece yasak değil bir yaptırıma bağlanması son derece önemli." 

Adalet Bakanı Bozdağ, seçim güvenliği tartışmalarına ilişkin de açıklama yaptı. Bir kişinin yerine başka birinin oy kullanmasının mümkün olmadığını söyleyen Bozdağ ''Kimse kimsenin yerine Türkiye'de oy kullanamaz. Türkiye'nin seçimleri dünyanın en güvenilir seçimleridir. Kimse Türkiye'de seçime gölge düşüremez.'' diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kirada yüzde 25 artış sınırı fahiş kira artışları