Eyüpsultan'da inşaatta toprak kaydı! Çökme riski var mı? İşte detaylar

Eyüpsultan heyelan Sel Felaketi toprak kayması

İstanbul Eyüpsultan'da inşaatta toprak kaydı. 4 adet gecekondu tedbir amaçlı boşaltıldı. Haber Global Muhabiri Mehmet Altunışık detayları bölgeden aktardı.

Eyüpsultan'daki bir inşaat alanında meydana gelen toprak 4 gecekondu boşaltılırken, 6 kişilik ailenin yaşadığı bir gecekondu içeride kimse yokken toprağın kayması sonucu kısmen çöktü.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle 1 kişi hayatını kaybederken, Eyüpsultan Esentepe Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi'nde saat 10.42'de inşaat alanında toprak kayması meydana gelmişti. 6 kişilik ailenin yaşadığı evlerden biri ise içeride kimsenin olmadığı sırada kısmen çöktü.

Olayın yaşandığı sokaktaki gecekondu tedbir amaçlı boşaltıldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem alırken toprak kaymasının yaşandığı sokaktaki 1 gecekondu boşaltıldı.

Detayları Haber Global ekibi yerinde inceledi.

TÜRKİYE GENELİNDE AŞIRI YAĞIŞ BİLANÇOSU

- İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada fırtına ve sağanak yağış nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca metrekareye ortalama 40-122 kilogram aralığında yağış düştüğü kaydedildi.

- Zonguldak'ta dün etkili olan yağmur yağışının ardından bu sabah saatlerinde Ereğli- Alaplı yolunun plajlar mevkisinde heyelan meydana geldi. Düşen taşlar ve toprak kütlesi sebebiyle yolun Alaplı yönü ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin temizlik çalışmalarının ardından 1 saat trafiğe kapalı kalan yol yeniden ulaşıma açıldı.

- Mudanya'nın Ketendere köyünde gece saatlerinde etkili olan sağanak sele dönüştü. Sel nedeniyle bölgede meydana gelen heyelanın etkisiyle Yalıçiftlik 30'uncu Sokak'ta bulunan Gürsel ve Yasemin Kankaya çiftinin yaşadığı tek katlı prefabrik ev çöktü.

- Beykoz'da gün boyu devam eden sağanak yağmurun da etkisiyle toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının yaşandığı sokaktaki 2 bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

- Kocaeli'nin İzmit ilçesinde dere yatağı çöktü. Çökme sebebiyle dere yatağında bulunan kulübe de hasar gördü.

- Bursa'da İznik’e bağlı Çakırca Mahallesi’nde bulunan dere gece boyu yağan yağmur nedeniyle taştı.

- Batman’da 19 Kasım'da yaşanan ve 3’ü çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği selden etkilenen 11 mahalle “afet bölgesi” ilan edildi.

Kaynak: Haber Global TV