Eylem Tok Türkiye'ye iade edilecek mi?

Eylem Tok ABD Gündem haberleri

İstanbul’da bir kişinin ölümüne yol açan oğlu Timur Cihantimur ile ABD’ye kaçan Eylem Tok’un yargı süreci devam ediyor. Tok'un Türkiye'ye iade durumu görüşüleceği duruşması 9 Ekim'e ertelendi. Eylem Tok'un iade edilip edilmeyeceği duruşmada netlik kazanacak.

Kazaya karışan oğlunu ABD'ye kaçırdı. burada yakalanarak tutuklandı. Eylem Tok'un iade duruşması bir kez daha ertelendi.

İstanbul Kemerburgaz'da, 1 mart tarihinde 17 yaşındaki Timur Cihantimur, yol kenarında duran ATV araçlarına çarptı. Kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken 4 kişi yaralandı.

Cihantimur, ölümlü kazaya karıştıktan sonra annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır’a ardından ABD’ye kaçırıldı. Burada tutuklanıp cezaevine konulan Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok’un Boston Bölge Mahkemesi’ndeki yargılama süreci devam ederken, Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce 10 Eylül’de yapılacağı belirtilen Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili karar duruşmasının 9 Ekim’de yapılacağı açıklandı.

Bölge başsavcı vekili, Tok’un, Türkiye’nin iadesini talep ettiği her iki suçu da işlediğine inanmak için ellerinde yeterli kanıt olduğunu belirtmiş, mahkemeden Tok’un Türkiye'ye gönderilmesi için ABD Dışişleri Bakanlığı'na iade kararını tebliğ etmesini talep etmişti.